NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Asistentă medicală de la Spitalul din Huedin, depistată pozitiv cu COVID -19

Coronavirusul se extinde cu viteza luminii în tot mai multe spitale din România. O asistentă medicală de la Spitalul din Huedin a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus și a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. Asistenta este contact al femeii de 76 de ani care a murit joi.

Primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan, a declarat, vineri că asistenta medicală a fost de gardă când a fost internată pacienta și a rămas alături de ea toată noaptea, în condițiile în care nu se știa ca aceasta să fie infectată.

Asistenta a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Potrivit primarului, aceasta a fost testată împreună cu alte 10 cadre medicale ale spitalului, iar rezultatul în cazul ei a fost confirmat joi seară.

  

„Această asistentă a fost primul contact al femeii de 76 de ani care a fost adusă vinerea trecută la Spitalul Huedin, era de gardă la Terapie Intensivă, și a rămas toată noaptea lângă pacientă despre care nu se știa atunci că era pozitivă. Femeia de 76 de ani este cea care a murit joi”, a spus Moroșan.

Va urma o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților.

Mircea Moroșan a afirmat că va propune, în ședința Consiliului Local Huedin de vineri ca suma de 200.000 de lei, prevăzută în buget pentru organizarea Zilelor Orașului Huedin în ultima duminică din luna mai, să fie redirecționată spre Spitalul Huedin, pentru cumpărarea de echipamente de protecție și aparatură medicală.

Femeia din Huedin de 76 de ani care a murit din cauza coronavirusului a fost cazul numărul 18 din România și primul în județul Cluj. Femeia a fost internată în 20 martie în Spitalul Huedin, iar în 22 a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, după ce a fost confirmată cu Covid-19. Aceasta avea și alte probleme medicale, precum hipertensiune arterială și diabet zaharat.

bzi

Advertisements

Related posts

Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare de la Penitenciarul Rahova

Redacția

Copil de 9 ani luat cu salvarea, bătut crunt de iubitul mamei, iar femeia a spus că băieţelul s-a lovit singur. De fapt, bărbatul îi bătuse pe amândoi

Redacția

O tânără de 28 de ani a fost ucisă cu sălbăticie de iubitul gelos

Redacția
Încarcă...