RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De ce a jucat România împotriva selecționatei de fotbal a Kosovo, o provincie pe care nu o recunoaște ca stat independent. Implicații politice ale deciziilor UEFA

Naționala de fotbal a României a încheiat la egalitate meciul cu selecționata provinciei Kosovo, 0-0, contând pentru calificările la Euro 2024. 

Meciul s-a jucat în ciuda faptului că România nu recunoaște statutul de țară al Kosovo, iar situația a generat discuții încă de când a fost programat. 

În situații similare cu România s-au aflat și alte țări care nu au recunoscut statutul de țară al provinciei Kosovo. 

Kosovo a devenit membru cu drepturi depline al UEFA în data de 3 mai 2016 ceea ce le permite cluburilor de fotbal de acolo să se califice în UEFA Champions League și UEFA Europa Conference League. Mai mult, permite și selecționatei acestei provincii să joace meciuri internaționale oficiale.

  

UEFA s-a asigurat totuși ca echipa să nu poată juca cu Serbia sau Bosnia-Herțegovina în grupele de calificare pentru Cupa Mondială și Campionatul European, ”din motive de securitate”.

Kosovo poate juca însă, a decis UEFA, cu țări care nu au recunoscut-o din punct de vedere politic, inclusiv cu cele 5 țări europene aflate într-o asemenea situație: România, Slovacia, Cipru, Spania și Grecia. O decizie pe care mai multe voci din aceste țări au calificat-o drept ”politică”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ieșire nervoasă a lui Vîlceanu la Digi24: Sunt siderat că sunt într-o emisiune și văd fake news în direct

Redacția

DOCUMENT Parlamentul a aprobat cumpărarea a 32 de avioane F-35 / Achiziția Armatei ajunge la 6,5 miliarde de dolari

Redacția

Secetă în Italia: În trei zile, Lacul Maggiore a scăzut cu un metru / A fost raționalizată apa în anumite intervale orare

Redacția
Încarcă...