NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Asiguratorii vor personaliza poliţele auto în timp real

Senzorii instalaţi în autovehicule analizează comportamentele la volan, inclusiv accidente şi avarii, arată un raport al companiei de software SAP.

 

Modelul de business în asigurări se va schimba radical în următorii cinci ani pe plan mondial, în contextul creşterii influenţei transformării digitale şi a tehnologiei cloud, iar asigurătorii se vor concentra în viitor pe anticiparea şi prevenirea riscului, mai degrabă decât pe compensaţiile financiare pentru pierderi, şi vor putea personaliza poliţele în timp real, în funcţie de comportamentul clientului, potrivit unui raport publicat miercuri de compania de software SAP. Până în 2019, circa 2,5 miliarde de oameni vor fi conectaţi la reţelele sociale personale sau profesionale şi circa 200 de miliarde de dispozitive vor fi conectate între ele, potrivit raportului lansat de SAP în colaborare cu compania de cercetare Ovum.

  

Companiile de asigurări pot, în prezent, să înglobeze mai uşor informaţiile primite de la dispozitivele interconectate pentru a personaliza poliţele în funcţie de comportamentul clientului. Asigurările auto, de exemplu, ar putea fi personalizate în timp real, în funcţie de stilul de condus al şoferului. ”Senzorii instalaţi în autovehicule analizează comportamentele la volan, inclusiv accidente şi avarii. Ei pot furniza astfel informaţii preţioase care să îmbunătăţească anticiparea şi prevenirea riscurilor, acest progres susţinând pe termen lung dezvoltarea unui model de tarifare „pay-as-you-drive” (plăteşti în funcţie de cum conduci – n.r.), cu reduceri sau taxări suplimentare”, se arată în raport.

În plus, informaţiile furnizate de dispozitivele de monitorizare a stării de sănătate sau a activităţii sportive, de tipul brăţărilor sau ceasurilor inteligente, pot sta, de asemenea, la baza analizelor comportamentului consumatorului şi pot oferi asiguratorului informaţii care să permită o personalizare a poliţelor în funcţie de stilul de viaţă al clientului. Piaţa asigurărilor auto din România este, în prezent, afectată de scandaluri legate de creşterea accelerată a poliţelor RCA, care au fost majorate şi de cinci ori în ultimul an. În timp ce transporatorii susţin că aceste tarife sunt exagerate, asiguratorii consideră că acestea reflectă realitatea din teren şi sunt strâns legate de nivelul daunelor. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Topul datornicilor la bugetul local este dominat de avocaţi, arhitecţi și interlopi

Redacția

O nouă sesiune de înscrieri la “Casa Verde Fotovoltaice”. Câți bani dă statul

Redacția

Declarații de avere: Cât a câștigat în 2019 viceprimarul municipiului Pașcani!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site