NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Un tânăr din Valea Seacă a accesat fonduri europene, pentru a investi în primul solar al familiei. Acum livrează săptămânal tone de legume

Numărul legumicultorilor din județul Iași care comercializează marfa în supermarketuri sau rețele de magazine locale este în creștere. Unul dintre aceștia este Alexandru Popoaea, legumicultor care vinde marfă în valoare de 10.000 de lei lunar către cele 22 de magazine din rețeaua Lorimer.

„Profitul e garantat. Anul acesta este mai deficitar prin prisma faptului că prețurile sunt mai mici. Însă a crescut cantitatea livrată. Noi ducem 2-3 tone de varză, o tonă de vinete și una de ardei în cele 22 de magazine Lorimer. Asta înseamnă cam 40 la sută din producție. La fabrica de procesare a legumelor, din Bălțătești, Botoșani, ajunge 60 la sută din producție. Colaborez foarte bine cu rețeaua de supermarketuri locale pentru că sunt maleabili la prețuri și, de exemplu, lasă prețul mai mic la raft pentru ca și eu să pot avea un rulaj de marfă.

De asta am renunțat la colaborarea cu Carrefour. Eu vreau să am un rulaj. Este un plus faptul că am solarii și încălzire care mă ajută să scot marfă și în decembrie sau ianuarie. În această perioadă livrăm roșii. Produc și răsaduri, deci avem cam tot ce e nevoie pentru a colabora cu rețelele de magazine sau supermarketuri”, susține Alexandru Popoaea, producător de legume, din comuna Valea Seacă.

Tinerii din Iași vând tone de legume săptămânal în supermarketuri și rețele de magazine locale

Tânărul antreprenor  a accesat fonduri europene în valoare de 40.000 de euro prin intermediul GAL-ului Siret Moldova și a modernizat solariile cu o suprafață de 1.000 de metri pătrați. În total, are aproximativ 3 hectare de legume, în câmp și în solarii, unde cultivă tomate, ardei, gogoșari și vinete. Pentru a înlocui forța de muncă, tot mai greu de găsit în ultimii ani, tânărul fermier a decis să depună un proiect în submăsura 4.1 – Investiții în exploatații agricole – pentru a accesa 80.000 de euro.

  

„Am nevoie de utilaj agricol pentru munca în câmp. Am depus proiectul tot în cadrul GAL-ului Siret Moldova și sper ca până la finalul anului să obțin banii necesari achiziției unui utilaj agricol”, mai spune Alexandru Popoaea, care a investit și într-un depozit unde legumele sunt păstrate la o temperatură controlată.

continuare pe bzi.ro

Advertisements

Related posts

Se scumpesc mezelurile

Redacția

Câte 50.000 de euro pentru fermele de familie

Redacția

De acum, ieşenii pot zbura direct şi spre Barcelona

Redacția
Încarcă...