RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Articolul care permite reducerea pedepsei pentru scriitorii din puşcării va fi abrogat în februarie

Val de controverse şi nelămuriri după anunţul ministrului Justiţiei de a interzice, cel puţin pentru moment, reducerea pedepsei pentru deţinuţii care scriu cărţi în spatele gratiilor. Articolul din legea privind executarea pedepselor va fi abrogat, declară ministrul Raluca Prună. Printre cei care se pregăteau să se bucure de această facilitate sunt nume sonore: Dan Voiculescu, Dinel Staicu sau Cristi Borcea.

  

 

Articolul de lege care a deschis porţile deţinuţilor scriitori va fi abrogat în februarie. Când Parlamentul va începe sesiunea, Guvernul va putea da ordonanţa de abrogare. După ce va fi luată această măsură, deţinuţii vor putea scrie cărţi, dar nu li se va mai reduce pedeapsa pentru asta. Nu se ştie ce se va întâmpla cu cărţile deja scrise.

Dan Voiculescu, de exemplu, a scris deja 10 cărţi într-un an şi jumătate de când a fost încarcerat. Părerile juriştilor sunt împărţite. Unii cred că Voiculescu va pierde cele 300 de zile câştigate scriind cărţi, alţii, dimpotrivă.

Citește articolul integral pe StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Ora pana la care trebuie sa mananci ca sa ai energie toata ziua

Redacția

Anunţ PIERDERE CERTIFICAT CONSTATATOR SC SANATATEA SRL

Redacția

Specialiştii avertizează: Carpaţii României se depopulează! Priorităţi pentru primul Centru de Economie Montană din sud-estul Europei.

Redacția
Încarcă...