RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Armata îţi dă 150 de lei pe lună ca să fii pregătit de război

Proiectul “Rezervişti voluntari în Armata României”, vechi de patru ani, a fost reactivat în contextul crizei refugiaţilor şi al desfăşurărilor de forţe ruseşti în Siria.

  

Senatul a scos de la sertar un proiect de lege din 2011: angajaţii companiilor şi ai instituţiilor publice ar putea să îşi rotunjească venitul ca rezervişti voluntari în armată. Firmele la care lucrează vor fi obligate să le păstreze locul de muncă pe durata misiunii în schimbul unor compensaţii financiare de la stat.

Măsura este prevăzută să fie aplicată din ianuarie 2017. Proiectul pregătit prevede că orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani, care înde- plineşte baremurile de selecţie, indiferent dacă a făcut sau nu armata, poate încheia cu Ministerul Apărării un contract individual pe o durată iniţială de minimum 4 ani, prelungit ulterior cu câte 3 ani, prin care se angajează ca, în caz de necesitate, să facă parte din armată.

Asta înseamnă că, în cazul unui contract dintre un cetăţean de 55 de ani şi Armată, peste 4 ani am putea avea militari de 59 de ani, iar peste 7 ani, militari de 62 de ani, adică bunici războinici în toată regula! În fine, rezerviştii voluntari vor fi plătiţi, pe timp de pace, cu 10% din soldă, mai puţin în cele 15 zile de instrucţie în care, fiind scoşi din producţie, vor primi solda întreagă.

Rezerviştii pot înainta în grad

Cum solda celui mai mic grad, cel de soldat, e de 1.500 de lei, o persoană care s-ar califica precum rezervist, ca simplu soldat, ar primi lunar 150 de lei. Menţionăm că în funcţie de performanţele militare rezerviştii pot înainta în grad, iar solda poate depăşi 2.000 de lei pe lună, în caz de mobilizare.

Avioanele ruseşti lovesc jihadiştii din Siria de două zile

După ce aviaţia militară rusească a efectuat, începând de miercuri, raiduri aeriene în Siria împotriva jihadiştilor din Statul Islamic, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat ieri că Bashar al-Assad dă dovadă de flexibilitate şi se arată deschis unui compromis cu privire la viitorul ţării sale.Putin a adăugat că “singurul mijloc de a combate terorismul internaţional este să se acţioneze în mod preventiv”.

sursa www.ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Amprentele fosilizate din New Mexico sunt cele mai vechi “dovezi fără echivoc” ale existenței oamenilor din America

Redacția

Kelemen Hunor va candida pentru un nou mandat la Congresul pentru conducerea UDMR din aprilie

Redacția

Forumul Aspen, în perioada 29-30 noiembrie, la Bucureşti / Jens Stoltenberg, printre invitaţi

Redacția
Încarcă...