RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Are sau nu Spitalul Municipal de Urgență probleme financiare și lipsuri de produse medicale?

 

O întrebare la care până acum s-a răspuns doar verbal a adus din nou în discuție o problemă  cu care se confruntă Spitalul Municipal de Urgență. Ea face referire la situația financiară a unității, care ar îngreuna activitatea.

  

 

Consilierul Constantin Nemțanu (PNL) a încercat în ședința din 29 martie să afle dacă la nivelul spitalului se poate vorbi despre un blocaj datorat problemelor financiare. Întrebarea se adresa mai mult secretarei Irina Jitaru, care deține funcția de președinte al Consiliului de Administrației al unității medicale.

“Profit de prezența doamnei secretar și încerc să aflăm dacă la Spitalul Municipal sunt probleme financiare. Înțeleg că nu se fac foi de zi, lipsesc reactivii pentru analizele medicale”, a spus consilierul Nemțanu.

Irina Jitaru a susținut că nu are cunoștință de aceste probleme, dar va verifica aspectele.

Reporterii Newspascani.com au purtat ieri o discuție telefonică cu managerul Costică Pânzaru pe marginea acestui subiect. Reacția acestuia la cele discutate în legislativul local a fost:“Pentru luna martie au fost externați pe spitalizare continuă 1.133 de pacienți și au fost făcut 885 foi de spitalizare de zi. Dacă în spital au fost 2000 de pacienți care au fost internați, nu vorbim de cei care au fost trimiși în ambulatoriul de specialitate. Iar acolo este o anumită sumă fixă care e contractul cu casa, pentru cei care vin cu bilete gratuite. Există o listă de așteptare, unde regăsim pacienții trimiși de medicii de familie, care nu sunt cazuri grave”, a spus Pânzaru.

Managerul unității nu a dorit să facă mai multe precizări, invocând lipsa bugetului. El a mai spus că așteaptă negocierile cu Casa de Asigurări de Sănătate. La nivelul unității rămân în contiuare acele măsuri prin care au fost tăiate de sporurile angajaților.

 

Related posts

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, despre situaţia Covid-19 la Spitalul Sf. Spiridon din Iași: „Astăzi am depăşit cifra de 1.000 în UPU”

Redacția

Bebeluş diagnosticat cu boala celor mereu înfometaţi. Apare la o persoană din 15.000

Redacția

Lucian Liciu, instructorul de fitness care și-a făcut zob bolidul în accidentul din Târgu Frumos, este tot în stare gravă: „Din punct de vedere respirator, evoluția lui nu este favorabilă”

Redacția
Încarcă...