NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Arafat: Dacă nu va fi vaccinarea obligatorie în instituțiile cu expunere publică, vom avea cel puțin testarea periodică / Dacă se îmbolnăvesc angajații din domeniile esențiale, nu mai are cine să lucreze, cine să trateze pacienții

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, marți seara, la Antena 3, că, dacă nu va fi vaccinarea obligatorie în instituțiile cu expunere publică, atunci va fi impusă cel puțin testarea periodică, explicând că, dacă se îmbolnăvesc angajații din instituțiile esențiale, nu mai are cine să lucreze, cine să trateze pacienții.

„Nu e vorba numai de tine, ci că ești funcționar într-o structură esențială. Dacă te îmbolnăvești și vă îmbolnăviți între voi și mergeți acasă, nu mai are cine să lucreze. Dacă nu e vaccinarea obligatorie, trebuie măcar să te testezi periodic. (…) Cine nu vrea să se vaccineze, cel puțin trebuie să se testeze periodic în instituții cu expunere publică și unde avem personal care nu poate să plece acasă, să stea în carantină 14 zile sau să moară cum a murit un pompier acum câteva zile de 44 de ani nevaccinat. Scești oameni sunt expuși. Dacă nu e vaccinare obligatorie, măcar testarea”, a afirmat Raed Arafat.

Arafat a mai precizat că, dacă personalul medical se îmbolnăvește, nu va avea cine să trateze pacienții.

Șeful DSU a amintit că există o decizie a CEDO, într-un caz în care 667 de pompieri din Franța au dat în judecată statul pentru că îi obligă să se vaccineze și au pierdut.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Miroslav Giuchici, infectat cu coronavirus

Redacția

Ecaterina Andronescu a fost demisă pentru declarațiile în cazul Caracal. „Am aflat de la televiziune, premierul nu m-a căutat”

Redacția

E.ON România lansează o nouă campanie „Dăruieşte Lumină”, prin intermediul căreia va dona 250.000 kWh către consumatorii casnici care au nevoie de ajutor în această perioadă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site