NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

APIA eliberează adeverinţe pentru crescătorii de porci şi păsări

Crescătorii de porcine sau păsări care beneficiază de fonduri europene prin Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea aniamelor pot primi de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) adeverinţele necesare  pentru împrumuturi.  

Potrivit convenţiilor, la cererea scrisă a fermierilor, APIA eliberează un document care confirmă faptul că acesta a depus o cererea aferentă anului de angajament 2016 pentru unul din cele două pachete, porcine sau păsări. 

Advertisements

De asemenea, prin adeverinţă se confirmă valoarea de 70% din suma aferentă cererii de plată minus valoarea adeverinţei (adeverinţelor) eliberate anterior acestei date. „Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverinţa cuvenită beneficiarului pentru  plăţile privind bunăstarea animalelor. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN –  SA (FNGCIMM) garantează creditele acordate de bănci fermierilor”, potrivit unui comunicat al APIA Iaşi. Conform legislaţiei în vigoare, băncile trebuie să respecte nivelul costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăţilor directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăşi ROBOR 6m ^ maximum 2,5%, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%. 

  

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Taxele și impozitele trebuie plătite până la sfârșitul lunii

Redacția

ANRE a amendat Enel cu 400.000 de lei pentru că nu a plafonat și compensat prețul la gaz

Redacția

Noi blocuri în „fosta mahala“ a Iaşului și o parcare cu 280 de locuri cu sistem parklift

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site