NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

APIA anunta ca a inceput sa primeasca cererile de subventii

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a demarat de ieri campania de primire a cererilor de plata pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata. Pentru a beneficia de aceasta subventie, fermierii trebuie sa depuna la APIA pana pe 15 mai o singura cerere de plata.

Pentru cererile de plata depuse dupa aceasta data se vor aplica penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere. Dupa 10 iunie, cererea de sprijin nu mai este admisa la calculul platii pentru anul in curs. „Pot beneficia de masurile de sprijin pe suprafata persoanele fizice si/sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune etc. Daca proprietarul a dat terenul in arenda, l-a concesionat sau l-a inchiriat, sprijinul financiar pe suprafata respectiva va fi acordat celui care lucreaza terenul. Precizam ca sunt eligibile la plata exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0,3 hectare. In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 hectare”, au precizat intr-un comunicat de presa reprezentantii APIA Iasi. Un element important si in Campania 2013 este aplicatia IPA Online, prin intermediul careia fermierii deja inregistrati la APIA in campanile precedente si care intentioneaza sa solicite sprijin pe suprafata in anul 2013, prin acces la internet, pot sa completeze electronic declaratia de suprafata.

sursa ziarul de iasi

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Grevă spontană la CFR. Trenurile de călători oprite în gări până la ora 9! (VIDEO)

Răzvan Grecu

Un atelier mecanic din Pașcani a fost amendat cu 1.000 de lei de inspectorii DSP

Redacția

Năsui, despre accesul în cinematografe sau restaurante pe bază de testare: E o variantă pe care o discutăm în acest moment

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site