RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Apel pentru donații în sprijinul ofițerului de poliție Tyler Moldovan, aflat în stare critică, după ce a fost împușcat în timpul unei operațiuni în Phoenix (Arizona)

În momentele de cumpănă, nu avem nimic mai de preț decât solidaritatea. Am fost ieri alături de familia ofițerului de poliție român care a fost împușcat în Phoenix (Arizona), Tyler Moldovan. Colegii lui de la Phoenix Law Enforcement Association s-au mobilizat și au organizat un eveniment de strângere de fonduri (barbecue fundraiser).Am vorbit cu părinții lui, Adina și Dan Moldovan, cu colegii și prietenii lui Tyler, români și americani.

Cu adâncă emoție, am purtat o lungă conversație despre Tyler și viața familiei Moldovan înainte și după tragedie. Gloanțele nu pot nimici nădejdea și nici frânge rugăciunea. Chiar dacă lacrimile le brăzdează chipurile, iar lungile tăceri și suspinele apăsătoare sunt mai tot timpul prezente, flacăra speranței nu s-a stins. Suntem cu toții șocați, dar ne rugăm, într-o singură dorință, și sperăm la un miracol. Am fost cu atât mai mișcat de evenimentul tragic știind că familia Moldovan urma să ne găzduiască sâmbătă seara pentru o cină românească în casa lor.Tyler a fost împușcat de un individ marți, în timp ce apăra comunitatea. Visul lui a fost să devină polițist tocmai pentru a proteja oamenii de frică și teroare. El a absolvit Academia de Poliție acum 6 luni, are o familie minunată – se căsătorise cu câteva luni în urmă.Ajuns la locul unui incident banal, polițiștii au organizat marți dimineață, într-o zonă din Phoenix, un perimetru pentru a localiza un individ care perturba liniștea publică.

Ofițerul Moldovan îl întrebase pe suspectul pe care l-a identificat dacă are arme, iar acesta i-a spus că nu. În acel moment, suspectul a scos o armă și l-a împușcat pe ofițerul de 22 de ani, Tyler Moldovan, de aproximativ opt ori, inclusiv în cap. Individul a continuat să tragă în Moldovan după ce acesta a căzut la pământ. Apoi, atacatorul a fost imobilizat de colegii ofițerului Moldovan. Resuscitat, Tyler se află în stare critică internat într-un spital local.Toți cei cu care am vorbit aveau lacrimi în ochi și au avut numai cuvinte de laudă despre Tyler. Între sutele de oameni veniți să-și arate soliditatea s-au aflat foarte mulți români de toate vârstele, cunoscuți, dar și americani din Phoenix care auziseră despre incident. Apoi, sute de colegi din Poliție, primarul, notabilități locale, pastori – cu toții au venit să-și exprime compasiunea.Ne păstrăm speranța și ne rugăm pentru Tyler.

Putem de asemenea să ajutăm familia. Fundația Poliției din Phoenix acceptă donații pentru a-l sprijini pe ofițerul Moldovan și familia acestuia. Donațiile se pot face pe pagina fundației (link în comentarii). He is our hero – he fights hard for his life!Foto: Împreună cu părinții și buncii lui Tyler la evenimentul de strângere de fonduri.

  

foto Agentia France-Presse/ Daniel Mihailescu

facebook/ Andrei Muraru

Related posts

Cardul national de sanatate va fi inmanat fiecarui asigurat

Redacția

Veteranii de război pășcăneni primesc un cadou la final de an

Răzvan Grecu

Kaufland lansează linie telefonică pentru persoanele vârstnice care vor să comande la domiciliu

Redacția
Încarcă...