NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ApaVital susține că a început demersurile pentru plata redevenței la nivelul stabilit de judecători

Într-un drept la replică adresat NewsPascani.com, operatorul regional de apă și canalizare susține că a făcut toate demersurile necesare pentru ca decizia judecătorilor, care stabilea ca redevența să fie la un cuantum de 1,9 milioane de lei anual, să fie pusă în practică.

NewsPascani.com a scris ieri că funcționari din Primărie au declarat că ApaVital nu a răspuns solicitărilor de a achita redevența la nivelul decis de judecători. Astăzi, reprezentanții ApaVital au transmis că în 10 septembrie au solicitat ARSACIS să facă demersurile pentru care decizia judecătorilor să fie pusă în aplicare.

Ulterior, pe parcursul lunii septembrie ar fi avut loc o ședință de lucru între reprezentanții APAVITAL și cei ai ARSACIS, unde s-a convenit asupra modalităţii de punere în aplicare a Deciziei civile, ce urmează să fie supusă votului membrilor ARSACIS, după o prealabilă solicitare către UAT Pașcani de furnizare a copiilor de pe Contractul de împrumut și de pe anexa cuprinzând Graficul de rambursare a creditului (scadențarul).

ApaVital mai precizează că pe data de 24 septembrie 2020, cele două au fost transmise de Primăria Paşcani către ARSACIS şi remise de aceasta către APAVITAL astfel încât, în baza acestora, să se poată demara procesul de elaborare a proiectului de act adițional care face obiectul deciziei judecătorești. Acest act adițional, susține ApaVital,  va trebui adoptat de către UAT-urile membre ale ARSACIS, pentru a putea fi pus în aplicare.

  

Operatorul ieșean nu a explicat în dreptul la replică cine se face vinovat de pierderea de către municipiul Pașcani a sumei de 6 milioane de lei, în condițiile în care directorii ApaVital declarau în perioada 2014 – 2020 că acești bani vor fi achitați dacă decizia privind cuantumul redevenței va fi favorabilă municipalității.

Advertisements

Related posts

A murit autostrada Iaşi – Târgu Mureş. E inventată autostrada Siret – Paşcani – Buzău

Redacția

Primăria caută servicii de pază şi medicina muncii

Ema Roman

Plombări pe drumurile ciuruite din judeţ începând de săptămâna viitoare

Redacția
Încarcă...