NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul ales face un apel pentru colectarea selectivă a deșeurilor (VIDEO)

Într-o conferință de presă ce a avut loc astăzi, Marius Pintilie, primarul ales al municipiului Pașcani, a făcut un apel la cetățeni să depună deșeurile menajere pe categorii. Noul edil a arătat că la final de an este posibil ca sumele colectate drept taxă de salubritate să nu fie de ajuns pentru a se plăti facturile la operator, astfel că se vor lua bani din alte capitole bugetare pentru a se asigura plata integrală a acestui serviciu.

O primă măsură pentru ca cetățenii să depună selectiv deșeurile la punctele de colectare, este demararea unei campanii de conștientizare a populației. Aceasta ar urma să fie demarată în luna noiembrie, după investirea noilor aleși locali.

Fac un apel către pășcăneni să încerce să recicleze cât se poate de mult. Să apeleze la acele containere care sunt astăzi amplasate pe raza municipiului, chiar dacă ele nu sunt în cea mai bună formă sau nu sunt amplasate în cea mai bună poziție, totuși cei care vor să recicleze au posibilitatea să depună cartonul la carton, sticla la sticlă sau metal la metal. De ce fac acesta apel?! Pentru că s-ar putea să închidem anul pe minus, referitor la acest subiect legat de salubritate. Nu ne dorim să luăm bani din alte capitole bugetare, bani care ar putea să fie folosiți pentru lucrări care să îmbunătățească viața pășcănenilor, pentru a plăti facturile la operatorul de salubritate. Vom avea în perioada lunii noiembrie, după ce voi depune jurământul, o campanie de conștientizare, de informare pentru cei care depun deșeuri astfel încât să reducem aceste facturi către operatorul de salubritate.Trebuie să ajungem în situația în care banii colectați prin taxa de salubritate să acopere facturile la operator” , a explicat Marius Pintilie, primarul ales al municipiului Pașcani.

Reamintim că Marius Pintilie a fost ales primar pe 27 septembrie, iar în urmă cu câteva zile mandatul său a fost validat de judecători, urmând să depună jurământul o dată cu consilierii locali, cel mai probabil după 24 octombrie.

Advertisements

Related posts

Membrii CA de la PSA, ultimatum pentru primar și Consiliul Local! “Ne vedem obligaţi să ne depunem demisia”

Ema Roman

Curtea Constituţională va decide dacă şefii de spitale au voie să lucreze la privat

Redacția

Fără terase pe Esplanadă, din cauza lucrărilor de modernizare. Primăria a primit cereri din partea unor agenţi economici

Marius Parteni
Încarcă...