NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ApaVital a încercat să debranșeze cu excavatorul o familie care nu recunoaște un debit considerat suspect

ApaVital dovedește maximă inventivitate atunci când vrea cu orice preț să debranșeze de la rețeaua publică un consumator. Astăzi, angajații operatorului județean au încercat să sape pe domeniul public lângă gardul unei case, pentru a opri alimentarea cu apă din rețeaua publică.

Conform proprietarului, aceasta trecea exact pe sub gardul omului. Întreaga operațiune a fost oprită de sosirea la fața locului a ziariștilor de la Actualitatea Tv și intervenția Poliției Municipale.Astăzi, la orele 13.00, în poarta lui Gheorghe Pintilie de pe strada Dragoș Vodă și-a făcut apariția un excavator. Omul a ieșit în stradă să vadă ce se întâmplă. A constatat cu stupoare că urmează să fie debranșat, pentru un litigiu cu operatorul ApaVital la care așteaptă verdictul judecătorilor.

„Uitați domnule ce îmi fac. Nici măcar nu am apucat să îmi beau aghiazma după ce am venit de la biserică. În această zi sfântă”, ne-a întâmpinat proprietarul. 

  Familia Pintilie are contract cu operatorul județean, iar de când l-a încheiat este cu plata la zi. Problema este aceea că la momentul la care s-a făcut citirea contoarului s-a constatat că este defect. Familiei i-a fost emisă o factură de 2.404 lei.

„Eu am contract cu ApaVital și sunt cu plata la zi. După ce s-a constatat că vechiul apometru este defect, am solicitat o verificare metrologică a acestuia. Ni s-a comunicat că apometrul nu înregistrează corect. Am spus să ni se stabilească un consum mediu, pentru că nu aveam cum să consumăm noi 363 de metri cubi de apă în șapte luni. Ne judecăm cu cei de la ApaVital, și de aceea cred că ar fi mai normal să se aștepte decizia instanței în acest caz, după care să se treacă la măsuri. De când mi-au montat apometrul nou, plătim lunar și corect toate datoriile”, ne-a declarat Gheorghe Pintilie, proprietarul imobilului.

Cei de la ApaVital susțin că utilizatorul nu a respectat o eșalonare încheiată și a refuzat accesul operatorului la contor.

„Facturarea utilizatorului a fost făcută în baza ultimului index comunicat de PSA Pașcani. Ulterior, după emiterea facturii utilizatorului a refuzat să o plătească. S-a dovedit înțelegere făță de proprietar și s-a acceptat eșalonarea la plată, dar aceasta nu a fost onorată. Mai mult, începând cu luna  mai 2015 a fost refuzat accesul operatorului  la contor, facturările efectuându-se în baza citirilor comunicate de utilizator. După notificări prealabile, în conformitate cu termenii contractului, s-a emis ordin de întrerupere a serviciilor. Întrucât accesul la contor nu este permis întreruperea se va face prin anularea branșamentului și întocmirea unei situații de lucrări cu manoperele efectuate cu această ocazie. Dăcă nici după aceste măsuri nu vor fi efectuate plăți care să stingă debitele create, sumele datorate se vor recupera prin promovarea unei acțiuni în instanță. Motivul invocat de utilizator pentru neplata este nerecunoașterea indexului comunicat de PREST SERV, însă până acum nu au fost prezentate facturi și documente de plată care să ateste că apa consumată ar fi fost plătită către fostul operator local din municipiul Pașcani”, susțin reprezentanții ApaVital.

Gheorghe Pintilie  s-a pus în calea excavatorului, iar lucrările au fost sistate. Omul a solicitat să vadă documentele prin care a fost aprobată intervenția, atât de către șefii ApaVital, cât și de reprezentanții Primăriei.

Reprezentanții operatorului  au prezentat o informare trimisă Poliției Municipale. Spiritele s-au mai calmat la sosirea unui echipaj de Poliție. După discuțiile cu părțile, reprezentantul operatorului a fost invitat la sediul Poliției Municipale. Când a revenit înapoi, el a dat ordin ca municitorii și utilajul să părăsească locul intervenției.

Menționăm faptul că ApaVital a refuzat constant să plătească redevența datorată municipiului Pașcani, de când a preluat acest serviciu la nivel local.    

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Primăria mută patinoarul lângă sediul Parchetului. 800 mp la prețul minim de 1600 lei pe lună!

Marius Parteni

Viceprimarul Gabriela Nedelcu a solicitat instanței amânarea procesului „Perla Neagră” pentru angajarea unui avocat, fără a avea acordul Consiliului Local!

Răzvan Grecu

Plombările, chinul șoferilor. Circulația pe străzi se desfășoară anevoios

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site