RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Curtea de Conturi a verificat de ce redevența datorată bugetului local pentru rețeaua de apă nu este plătită de către ApaVital! Vezi concluziile auditorilor!


Panică în Primăria municipiului Pașcani. Ultimul control al inspectorilor Curții de Conturi a scos la iveală o serie de nereguli cu privire la delegarea serviciului de apă-canal către ApaVital. În Primărie, funcționarii publici vorbesc despre prejudicierea bugetului local de către operatorul ieșean și le este frică ca bunurile personale să nu le fie executate pentru recuperarea prejudiciului.

 

Nici consilierii locali nu sunt feriți de probleme. Controlul Curții de Conturi a scos la iveală că legislativul local a adoptat trei hotărâri, cu privire la modul de calcul și încasare a redevenței, care se bat cap în cap.  Astfel, dacă într-o hotărâre s-a stabilit ca redevența să aibă valoarea minimă a ratei anuale a împrumutului BEI,1,8 milioane de lei, în alta se prevede că redevența va fi de doar 700.000 de lei, adică 0,2 lei pe metru cub de apă facturată populației.
Tot aleșii locali au mai hotărât odată ca redevența să fie folosită pentru acoperirea împrumutului BEI, iar altă dată că ea va fi direcționată către ApaVital pentru a se investi în rețele.

  

Din tot acest amalgam legislativ, cel mai rău au ieși funcționarii publici care timp de 18 luni nu au reușit să stabilească ce sumă să factureze către ApaVital. Din această cauză, inspectorii Curții de Conturi vor să le impute penalitățile și întârzierile la valoarea redevenței.

De altfel, chiar și după ce au emis o factură, parțială, în luna decembrie către ApaVital, cei din Primărie tot nu au reușit să încaseze de la ApaVital sumele solicitate. Operatorul neachitând până în acest moment niciun leu către bugetul local.

Cele aflate în mod neoficial de jurnaliștii de la NewsPascani.com nu au putut fi verificate deoarece Primăria refuză să facă public procesul verbal întocmit de inspectorii Curții de Conturi, deoarece acesta nu ar avea un caracter oficial.
În acest moment, auditorii Curții de Conturi verifică problema neplății redevenței la sediul operatorului ieșean ApaVital.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Circulaţie îngreunată pe panta Republicii, din cauza unor lucrări la canalizare

Ema Roman

Clubul Copiilor din Paşcani are un nou director. Gabriel Ciopraga a fost înlocuit cu Mărioara Preutu

Ema Roman

Cătălin Drulă: Contractul de proiectare pentru Autostrada A8 Tg Neamţ-Iaşi a fost semnat

Redacția
Încarcă...