NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ansamblul “Cristeștii Moldovei”, o echipă exploatată de viceprimarul Pintili. Cine pleacă trebuie să o facă în liniște, fără să vorbească!

Cazul costumelor populare achiziționate de Primăria Cristești și folosite de membrii ansamblului coordonat de familia viceprimarului din localitate, ascunde multe necunoscute. Articolul publicat de NewsPascani.com, a generat aprecieri, dar și foarte multe amănunte ciudate. Viceprimarul Vlad Pintili coordonează din umbră acest ansamblu, de pe urma căruia are venituri despre care nu vrea să vorbească.

 

  

Au curs mii de rânduri, în mesajele postate ori trimise redacției. Pe lângă aprecierile oamenilor, au fost și foarte multe mesaje care scot la iveală lucruri mai puțin corecte, sau ortodoxe  la care se pretează un personaj avid de putere. Sub pretextul că  “facem ceva pentru comunitate” , Ansamblul “Cristeștii Moldovei” este o sursă de venit pentru familia viceprimarului Vlad Pintili. Un individ care pe unde apucă dă de pământ cu primarul Constantin Bolohan, acuzându-l de multe ilegalități, este chiar el autorul moral al unor fapte grave.

Vlad Pintili este “antrenorul”ansamblului, în care evoluează foarte mulți copii, minori. Tineri purtați pe la evenimete private și recompensați cu sume modice. Cine pleacă din ansamblu este sfătuit să o facă în liniște.

“Neymar a plecat de la Barcelona pe salariu dublu la PSG, dar nu l-am auzit să critice Barcelona, că de ce nu a putut oferi mai mult. Du-te la alt ansamblu unde se câștigă mai mult de 50 lei de copil, nu e problemă”, îi răspunde pe facebook, Vlad Pintili, unui membru al ansamblului, sătul de umilințe.

Advertisements

“Zic să nu ne instigăm. Știți bine că am plecat din cauza banilor. Ca să nu ne mai ferim”, spune un altul.

De la valul de mesaje și convorbiri pe rețelele de socializare, am aflat că viceprimarul trudește din greu pentru acest ansamblu.

“Cine a sponsorizat nu a dat salarii, ci a ajutat la dezvoltarea ansamblului, căci eu de Revelion, în loc să dansez, căutam sponsori să vă iau încălțăminte”, mai explică viceprimarul, cel care atunci când este întrebat de activitatea ansamblului se face că nu cunoaște amănunte.

Un alt fapt contrariu s-a petrecut înainte de ediția din acest an a Zilelor Comunei. Viceprimarul a postat pe facebook un mesaj prin care îl critica pe primarul Bolohan, că nu invită la eveniment Ansamblul “Cristeștii Moldovei”. În rândul membrilor ansamblului se știa cu totul altceva.

“Nu ne-a spus nimeni să ne retragem, ar trebui să o întrebați pe soția dumneavostră cum stă treaba. Pe scurt, ceilalți nu știau nimic, nu ni s-a zis nimic”, reproșează unii dintre ei, cu referire la lipsa prezenței  la Zilele Comunei, ediția 2019.

Războinic din cale afară viceprimarul Pintili, despre care se spune că gestionează multe conturi false pe rețelele de socializare, refuză să își asume multe din jocurile de culise din spatele activității ansamblului. El se pozează cu tinerii pe care îi explotează, dar când este vorbească despre bani sau alte lucruri, tace. I-am transmis câteva întrebări legat de activitatea ansamblului, pe care le public în articol:

Domnule Viceprimar

  Prin prezenta, vă rog să ne prezentați răspuns la următoarele întrebări:

 Care este calitatea dumneavoastră în cadrul Ansamblului “Cristeștii Moldovei”?

Membrii ansamblului sunt copii minori sau majori? În cazul minorilor, deplasarea la evenimente private sau cele cu caracter public (concursuri, festivaluri sau spectacole) se face cu acordul scris al părinților sau reprezentanților legali?

Dumneavostră personal ați negociat contracte de sponsorizare în numele ansamblului? Dacă da, care este valoarea sponsorizărilor obținute în 2018 și 2019? Pentru ce au fost utilizați banii?

Care este remunerația de care beneficiază fiecare membru al ansamblului și cum a fost stabilită valoarea?  

 

Iată ce ne-a răspuns Vlad Pintili:

Sunt Vlad Pintili, Viceprimarul comunei Cristești, județul Iasi și, referitor la solicitarea dvs, vă spun următoarele:

 Calitatea mea la Ansamblul Cristeștii Moldovei este cea de Viceprimar al comunei, care dorește să sprijine orice activitate culturală și sportivă a tinerilor din comuna Cristești, aceștia fiind ignorați total, până acum, de primarul Constantin Bolohan. Am fost cel care mi-am încurajat soția să dea frâu liber unui vis al ei de a promova datinile și obiceiurile populare din Cristești, am fost cel care am susținut în Consiliul Local să fie achiziționate costume populare pentru astfel de activități ale tinerilor, am fost cel care a sprijinit acest Ansamblu ori de câte ori am putut, iar dacă nu au avut cu ce se deplasa la un anumit festival/concurs/eveniment, am îndeplinit chiar și calitatea de șofer la una din mașinile care i-au transportat. 

 Încă de la început, faptul că am facut un lucru frumos în comuna Cristesti, i-a stat pe creier primarului Bolohan și anumitor oameni din anturajul său, căci li se parea că-mi aduce mie un beneficiu de imagine, în dauna lor și ne-a băgat numai bețe-n roate, dând copiii afară de la repetiții din sala polivalentă a comunei, încercand să ne ia costumele și să nu ni le mai dea, încercand prin diverse metode să retragă anumiți tineri de la Ansamblu și alte tactici comunisto-securiste tipice lui.

 Referitor la celelalte detalii, vă rog să vă adresati soției mele, căci ea se ocupa de pregătirea tinerilor.

Un răspuns care arată lipsă de responsabilitate din partea unui individ care profită de pe urma tinerilor talentați din localitate. Dacă cei care au avut curaj să îl înfrunte pe Vlad Pintili nu ar fi vorbit și nu ar fi oferit publicului larg aceste dovezi, cel mai probabil aceste acțiuni ar fi continuat. Și ele nu sunt singurele. Problema e că fac obiectul altor cercetări și țin și de dorința celor care au fost victime, dacă depun plângeri.

Advertisements

De altfel, pe rețele de socializare foarte multe opinii vin în susținerea celor menționate în articol.

Menționez: După publicarea articolului, Vlad Pintili va începe, cel mai probabil, să atace. Cum a mai facut-o până acum. Nu mă poate intimida cu nimic. Recomandarea  mea este aceea să respecte efortul tinerilor care fac parte din Ansamblul “Cristeștii Moldovei” și părinții acestora. Iar respectul poate începe cu clarificarea aspectelor semnalate.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Lista drumurilor care vor fi plombate în această vară

Redacția

Energia electrică și gazele naturale, mai scumpe de la 1 iulie

Redacția

Hidrofoarele au fost trecute în administrarea ApaVital! Liberalii au votat după ce au primit asigurări că RAGCL nu va plăti costuri suplimentare către operatorul ieșean!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site