RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

ANM a lansat o avertizare Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină, valabilă în zeci de județe

Administrația Națională de Meteorologie a lansat o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată valabilă în următoarea perioadă.

În intervalul 23 iulie ora 10.30 – 25 iulie ora 10, în vestul, nordul și centrul țării și local în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Îndeosebi în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp.

Pentru intervalul 24 iulie ora 12 – 25 iulie ora 10, ANM a lansat și o informare meteorologică de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, la deal și la munte, precum și în centrul teritoriului, apoi și în vest și sud-vest, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

  

Până la sfârșitul acestei săptămâni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată îndeosebi în jumătatea de vest a țării, la deal și la munte.

Digi24

Related posts

Marcel Ciolacu a discutat cu Iratxe Garcia Perez, preşedinta grupului S&D, despre aderarea României la Schengen şi situaţa refugiaţilor ucraineni din ţara noastră

Redacția

Bogdan Aurescu: NATO trebuie să-şi întărească postura de descurajare a Rusiei şi apărare a NATO

Redacția

Guvernul impune vanzarea exclusiv a marfurilor romanesti in piete

Redacția
Încarcă...