NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Angajaţii de la Salubritate şi Gospodăria Comunală au curățat locuința femeii de la blocul ITP care devenise un adevărat munte de gunoaie (VEZI VIDEO)

Jumătate de tonă de gunoi! Atât au scos angajaţii de la salubritate în această dimineaţă din locuința unei femei din Pașcani, care îşi transformase camera într-un adevărat depozit de deşeuri. Cei care au cerut intervenţia autorităţilor au fost vecinii, pentru că nu au mai suportat să trăiască lângă un veritabil focar de infecţie.

 Locatarii blocului ITP Pașcani, au spus că femeia strânge efectiv tot felul de gunoaie pe care le depozitează în casă. Locuința s-a transformat într-un focar de infecţie, în care roiesc gândacii, păianjeni şi şobolanii. Oamenii spun că au încercat să-i atragă atenţia Veronicăi Roşu de 58 de ani, dar aceasta nu a luat nici o măsură.

Şi, pentru că nu s-au putut înţelege cu colecţionara de gunoaie, care le punea în pericol sănătatea, oamenii au apelat la autorităţile locale, însă acestea nu au putut face nimic până nu au avut acordul femeii să intre în casă. În urma sesizării, un echipaj al poliției locale împreuna cu mai mulți angajați de la Serviciul de Salubritate din oraș cât şi Gospodăria Comunală s-au deplasat, joi 22 noiembrie şi au făcut curăţenie în locuinţa femeii! De aici, aceştia au adunat aproximativ jumătate de tonă de gunoi, fiind nevoiți să poarte măști de protecție din cauza mirosului insuportabil.  Proprietara, Veronica Roşu, a promis autorităţilor că nu va mai aduna gunoaie şi va păstra casa curată.

  

„M-am îmbolnăvit și nu am mai putut să fac nimic, am probleme cu un picior și cu o mână, sufăr de poliomelită. Nu mă mai țin puterile să merg.Toate lucrurile sunt ale mele și promit, dacă mă ajută Dumnezeu, să păstrez curățenia. Am pensie de 600 de lei, doi copii fără loc de muncă care stau la Valea Seacă, și nu mă pot ajuta cu nimic”, ne-a declarat Veronica Roșu, proprietara locuinței.

Vecinii s-au declarat multumiti și spun că în sfârșit după luni bune de așteptare vor scăpa de mirosul insuportabil.

Inspectorul Vasile Avasiloaie, reprezentantul Poliției Locale a transmis un mesaj persoanelor care o pot ajuta pe Veronica Roșu, pentru că are o situație materială precară cât și probleme de sănătate.

„Conform dispoziției domnului primar și a domnului viceprimar am obținut acordul Veronicăi Roșu care locuiește în blocul ITP pentru a declanșa această acțiune de curățenie a locuinței propietate personală. S-a făcut deparazitarea, deratizarea, și dezinfecția spațiului în care locuiește femeia cât și a holului blocului. Sperăm ca această persoană să nu mai adune gunoaiele și să mai pună în pericol sănătatea cetățenilor. Avem acordul scris să scoatem lucrurile care nu îi mai trebuie și cele care le-a adunat de la gunoaie. Are și multe datorii, domnul Hariga de la Serviciul de Asistență Socială a declanșat o anchetă socială și ne-a spus că are probleme din punct de vedere financiar. Apelăm și la cetățenii care au anumite lucruri, haine, îmbrăcăminte să o ajute”, ne-a declarat inspectorul Vasile Avasiloaie, reprezentantul Poliției Locale.

{flv}diverse/mizerie garsoniera itp{/flv}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements

Related posts

Pășcănenii cu spirit civic și-au înfrumusețat spațiul verde din fața blocurilor (GALERIE FOTO)

Răzvan Grecu

Ieșean fără adăpost, la un pas de moarte după ce a fost lăsat să zacă în curtea magazinului Dedeman la -8 grade Celsius! Zeci de trecători s-au uitat la el și au plecat mai departe!

Redacția

Se caută voluntari!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site