NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Amenzi usturătoare pentru șoferi și pentru cei care nu îşi curăţă zăpada din faţa firmelor

Agenții economici, persoanele fizice și soferii din Pașcani au obligația de a curăța zăpada și gheața din fața imobilelor. În caz contrar, aceștia vor fi amendați. Poliţia Locală a emis în cursul acestei zile înștiințări privind gospodărirea și menținerea curățeniei în municipiul nostru.

 

Ca în fiecare an, șeful Poliției Locale, alături de colegii săi, au ieșit pe teren. Cetățenii au fost rugați să întrețină curățenia pe trotuarele și spațiile aferente imobilelor și locurile de parcare pe care le dețin sau le folosesc, să curețe zăpada și gheața imediat după depunere sau până la ora 10.00 dimineața, de pe trotuarele și rigolele din fața imobilelor pe care le dețin sau administrează

  

„Zăpada sau gheața rezultată se depozitează la o distanță de 0,30 m de bordura carosabilului. În cazul formării poleiului, trotuarele vor fi presărate cu nisip sau rumeguș. Cei care nu se supun acestor obligații, vor fi sancţionaţi contravenţional, conform HCL.30-2002, cu amendă cuprinsă între 150-300 lei”, conform Vasile Avasiloaie, șeful Poliției Locale.

De asemenea, aceste înștiințări vizează și șoferii de autoturisme din municipiu care staționează autovehiculele pe arterele principale de circulație în timpul căderilor abundente de zăpadă între orele 22.00-06.00. Amenda pentru cei care nu se supun este cuprinsă între 500 și 1.000 de lei.

 

 

 

Advertisements

Related posts

Răzbunarea amantei unui polițist din Iași care n-a scăpat de nevastă

Redacția

Român împuşcat mortal într-o vilă din Italia în care intrase la furat

Redacția

Acțiune a polițiștilor în piețele agroalimentare din Pașcani și târgul din comuna A.I. Cuza

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site