NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Amendamentele PNL Pașcani la proiectul de buget propus de primarul Dumitru Pantazi

 

Consilierii liberali au depus la registratura Consiliului Local Pașcani o listă cu 13 amendamente la proiectul de buget pentru anul 2019 și a listei de obiective de investiții.  Proiectul de buget a stat pe site-ul municipalității în dezbatere publică, pășcănenii având ocazia de a trimite opinii, propuneri și sugestii pe marginea acestuia.

 

Cei opt consilieri liberali au propus ca pentru anul 2019 municipalitatea să demareze o serie de investiții care, în opinia lor, ar fi importante pentru cetățeni. Multe dintre acestea au fost propuse și în anul 2018, nefiind însă aprobate de consilierii PSD.

Astfel,  liberalii vor pentru infrastructura rutieră înființarea unui sens giratoriu pe strada Grădiniție la intersecția cu Calea Romanului, realizarea unui sens giratoriu pe strada Grădiniței la intersecția cu strada Crinilor, realizarea unui proiect privind fluidizare traficului rutier zona vale, str. Izvoarelor, 1 Decembrie, Ceferiștilor, M. Eminescu și realizarea planului de mobilitate urbană.

Cei din PNL mai vor dotarea și utilarea căminului cultural Boșteni – Sodomeni, dar și amenajarea oborului. Pe strada Morilor se vrea extinderea rețelelor de gaz , apă , canalizare și electricitate până la loturile acordate gratuit tinerilor în vederea construirii de case.

Liberalii mai vor ca în 2019 să se întocmească documentația pentru reabilitarea insuliței și luciului apă lac Peștișorul, dar și pentru înființarea unui patinoar pentru role, pe timpul verii și cu gheață artificială , pe timpul iernii în Parcul Municipal (lângă luciul de apă).

Alte amendamente privesc extinderea canalizării pe strada Mihai Eminescu la blocul C 21, reabilitarea  străzii Cuza Vodă pe segmentul  blocurilor D1-D4, împrejmuire gard Liceul tehnologic economic „Nicolae Iorga” și achiziționarea de plasă teren fotbal-cupolă pentru Liceul Tehnologic ”Mihai Busuioc” și Liceul Teoretic ”Miron Costin”.

Proiectul de buget va fi dezbătut joi 25 aprilie, iar pentru ca aceste amendamente să fie aprobate e nevoie de 10 voturi, liberalii având doar 8.

loading...
Advertisements

Related posts

Scandalul autobuzelor SH: Olariu una spune, alta votează!

Răzvan Grecu

VREMEA A SALVAT AUTORITATILE JUDETENE: AU FACUT ECONOMIE DE MATERIAL ANTIDERAPANT IN VALOARE DE 800.000 DE LEI

Redacția

Loc amenajat pe strada Gării, pentru izvor cu apă sulfuroasă

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site