NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a părăsit definitiv Rusia

Ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a părăsit duminică definitiv Rusia, a anunţat într-un comunicat reprezentanţa diplomatică americană, susţinând că motivul plecării sale este încheierea mandatului.

”Ambasadorul în Federaţia Rusă, John J. Sullivan, şi-a încheiat mandatul ca reprezentant al SUA şi a părăsit astăzi Moscova”, a transmis ambasada, potrivit AFP.

John Sullivan a fost numit ambasador la Moscova în decembrie 2019.

”După plecarea sa (din Rusia), el va pune capăt carierei sale în funcţia publică, desfăşurată timp de patru decenii şi sub cinci preşedinţi americani”, adaugă acelaşi comunicat.

Advertisements
  

În vârstă de 62 de ani, Sullivan a fost secretar de stat adjunct în preşedinţia lui Donald Trump şi a ocupat mai multe funcţii înalte în ministerele Justiţiei, Apărării şi Comerţului.

Conducerea ambasadei SUA la Moscova a fost preluată de Elizabeth Rood, care va fi însărcinat cu afaceri.

Advertisements

Plecarea lui John Sullivan survine într-un moment când relaţiile ruso-americane trec prin cea mai gravă criză de la terminarea Războiului Rece. De când Rusia a atacat Ucraina la sfârşitul lunii februarie, Washingtonul a introdus sancţiuni economice dure contra Moscovei şi a oferit Kievului un ajutor militar substanţial, constând în arme moderne şi informaţii despre trupele ruse.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Grecia nu va primi refugiați afgani și face apel la o soluție comună a Uniunii Europene privind criza migranților

Redacția

SURSE Parchetul general a clasat dosarul de evaziune al lui Dan Vîlceanu / Afacerile familiei cu Complexul Energetic Oltenia, în asociere cu afaceristul Nicu Sarcină, anchetat de DIICOT / Noul director CEO a fost susţinut de Vîlceanu

Redacția

Cele mai frumoase 9 castele din România

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site