NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Am invadat Occidentul: Cei mai mulţi străini din vestul Europei sunt români – 2,2 milioane, peste marocani, turci sau polonezi

Unu din nouă români, adică 11% din populaţia de 19,9 milioane de locuitori, în total 2,2 milioane, este plecat la lucru în vestul Europei, potrivit calculelor ZF pe baza unui studiu al Eurostat despre cetăţenii străini care trăiesc în Uniunea Europeană, publicat la sfârşitul săptămânii trecute.

 

Pe locurile următoare vin marocanii (1,9 milioane în UE), turcii (1,8 milioane în UE) şi polonezii, cu 1,7 milioane de cetăţeni în Occident.

Cei mai mulţi români sunt în Italia (1,1 milioane de persoane), Spania (730.000) şi Germania (240.000). Restul românilor sunt plecaţi la muncă în Grecia (40.000), Portugalia (34.000), Ungaria (31.000) sau Cipru (20.000). Studiul, care grupează primele cinci ţări sursă de imigranţi pentru toate ţările din UE, nu prezintă şi datele despre numărul românilor din Marea Britanie, care ar putea să fie de câteva zeci de mii. Click pentru mai multe detalii in tabelul Eurostat.

Cea mai mare proporţie de oameni plecaţi de acasă o înregistrează Albania, unde 36% din cetăţeni, adică un milion din populaţia de 2,8 milioane lucrează în Grecia (500.000 albanezi) şi Italia (500.000). În rest, nicio ţară nu are o atât de mare proporţie a cetăţenilor plecaţi în străinătate ca România. Din Portugalia este plecată 6% din populaţie, din Polonia 4%, din Grecia 3%, din Italia 2%, iar din Bulgaria doar 1%. „România se află în top cinci ţări care au dat cel mai mare număr de emigranţi în opt dintre statele UE“, arată studiul Eurostat.

O altă ţară din regiune, Polonia, se află în pri­mele cinci poziţii în zece ţări de la nivelul uniu­nii. Polonia este cea mai puternică economie din regiune, iar salariul mediu este de circa două ori mai mare decât cel din România. Şi populaţia Poloniei este de aproape două ori mai mare decât cea locală, iar din total doar 4% au decis să emigreze, respectiv 1,5 milioane de oameni.

Citește articoul integral pe Zf.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}  

loading...
Advertisements

Related posts

De ce ne omoară organismul cartofii şi ouăle prăjite – orele nefaste pentru a consuma aceste alimente: „Sunt bombă calorică”

Redacția

Stirile ATV (8 Martie 2016)

Dragoș Acalugaritei

PIERDUT CERTIFICAT CONSTATATOR AL POIANA IONELA SIMONA PFA

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site