RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alina Gorghiu, despre Cartierul Justiţiei: Un efort care înseamnă resursă financiară foarte mare

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, şi-a exprimat speranţa ca studiul de fezabilitate pentru proiectul „Cartierul de Justiţie” să fie finalizat şi să intre, în luna mai, în procedura de avizare, arătând că este un efort care înseamnă resursă financiară foarte mare.

Ministrul a precizat că urmează să fie finalizat studiul de fezabilitate FOTO Arhivă

Ministrul a precizat că urmează să fie finalizat studiul de fezabilitate FOTO Arhivă

„Ieri am vorbit cu domnul ministru Boloş ca să mă asigur că vom avea resurse financiare până la sfârşitul anului pentru acest proiect important. Sumele care au fost cheltuite pentru Cartierul de Justiţie, până în prezent, au fost 4,3 milioane de lei, bani obţinuţi prin acord de împrumut – fonduri externe rambursabile. (…) În 2024 din cele peste 9 milioane de lei prevăzute în bugetul actual al ministerului au fost cheltuiţi aproape 500.000 lei. Practic, de la preluarea mandatului la minister, au fost finalizate primele trei documentaţi necesare în acest proiect: expertiza tehnică a fundaţiei existente pe amplasament, (…) studiu geotehnic şi tema de proiectare. Pasul următor este finalizarea studiului de fezabilitate. La sfârşitul lunii mai, sperăm că va fi gata să intre în procedura de avizare, iar în luna iulie, sperăm, noi cei din minister, că vom avea hotărârea de Guvern pe circuit astfel încât să trecem la etapa următoare.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

PMP îl reevaluează pe Nicușor Dan, USR pe Băsescu. Cum se atacau în anii precedenți actualii aliați

Redacția

CNN: SUA crede că Rusia ar fi eșuat un test al unei rachete balistice intercontinentale Satan II în timpul în care Biden se afla la Kiev

Redacția

Concluziile lui Iohannis după Consiliul European. Ce soluții au fost găsite pe marile dosare

Redacția
Încarcă...