RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Parlamentul European. Nou set de legi anticorupție și antiterorism, adoptat. Plățile cash, limitate la 10.000 EURO

Parlamentul European a adoptat, miercuri, un pachet de legi care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului. Noile legi garantează că persoanele cu un interes legitim, inclusiv jurnaliştii, profesioniştii din domeniul mass-mediei, organizaţiile societăţii civile, autorităţile competente şi organismele de supraveghere, vor avea acces „imediat, nefiltrat, direct şi liber” la informaţiile privind beneficiarii reali deţinute în registrele naţionale şi interconectate la nivelul UE.

Pe lângă informaţiile actuale, registrele vor include, de asemenea, date vechi de cel puţin cinci ani. De asemenea, normele includ o limită de 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar în UE, obligaţii de diligenţă aplicabile cluburilor şi agenţilor de fotbal începând cu 2029 şi o nouă agenţie a UE care supraveghează în mod direct entităţile cu cele mai mari riscuri.

Totodată, legile conferă unităţilor de informaţii financiare (FIU) mai multe competenţe pentru a analiza şi detecta cazurile de spălare de bani şi de finanţare a terorismului, precum şi pentru a suspenda tranzacţiile suspecte, mai arată comunicatul de presă al Parlamentului European.

Jurnaliştii, profesioniştii din domeniul mass-mediei, organizaţiile societăţii civile, autorităţile competente şi organismele de supraveghere, vor avea acces „imediat, nefiltrat, direct şi liber” la informaţiile privind beneficiarii reali deţinute în registrele naţionale şi interconectate la nivelul UE.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

FOTO | Membrii familiei regale britanice au făcut publice IMAGINILE de pe felicitările de Crăciun

Redacția

Elon Musk le-a trimis angajaților Tesla un email: Vă întoarceți la birou sau plecați

Redacția

VIDEO: Volodimir Zelenski, primit de Regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham: „Este o onoare să mă aflu aici”

Redacția
Încarcă...