RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alegeri legislative Franța turul 2: Alianța stângii și cea pro-prezidențială își retrag candidații în peste 200 de circumscripții una în favoarea celeilalte pentru a împiedica extrema dreaptă să obțină o majoritate absolută în Adunarea Națională

Noul Front Popular (NFP) format din Franța Nesupusă (LFI, stânga radicală), Partidul Socialist (PS), Verzii (EELV) și Partidul Comunist (PCF) ca și Ensemble (Împreună, confederația centristă pro-prezidențială) au decis să-și retragă aproape toți candidații clasați pe locul trei în circumscripțiile unde Reunirea Națională (RN, dreapta populistă/extremă) va fi prezent în turul 2. NFP a obținut 28% și 32 de deputați în turul 1, față de 20% și un deputat Ensemble.

Conform numărătorii franceinfo, 211 candidați care s-au calificat pentru turul al doilea într-un scrutin “triunghiular” sau “dreptunghiular” au ales în cele din urmă să se retragă în 210 circumscripții pentru a împiedica RN să câștige o majoritate absolută.

Partidul condus de facto de Marine Le Pen, cu ajutorul aliaților săi Republicanii (LR, dreapta) condus de Eric Ciotti, a realizat un rezultat istoric în primul tur al alegerilor legislative anticipate, obținând 33,15% din voturi, alegând 39 de deputați și calificându-se pentru al doilea tur în 446 de circumscripții. Adunarea Națională are 577 de deputați, iar majoritatea absolută este de 289.

Valul de retrageri a redus semnificativ numărul de scrutine triunghiulare care implică un candidat al RN și al aliaților săi: duminică, 7 iulie, doar în 92 de circumscripții se vor fi înfrunta trei candidați,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

„Adio dar rămân cu tine” Ambiguităţile şi contradicţiile jurisdicţiei ecleziastice aplicabile în Republica Moldova şi Ucraina (I)

Redacția

Coreea de Nord lansează o nouă rachetă balistică în mare

Redacția

Macron și Le Pen s-ar duela în finala prezidențialelor din Franța (sondaj)

Redacția
Încarcă...