NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

„Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine” – conştientizarea societăţii şi sprijinirea femeii să nască viaţa pe care o poartă în ea (VIDEO)

Proiect ce implică o sensibilitate aparte se desfășoară în această lună în Pașcani. Luna pentru viaţă „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”, având ca punct culminant Marşul pentru viaţă este organizat la nivel de țară. Manifestările prilejuite cu această ocazie urmăresc atragerea atenției asupra preţuirii darului vieţii şi sprijinirea femeilor în criza de sarcină.

 

În acest sens, proiectul urmărește responsabilizarea societăţii faţă de darul vieţii, înfăptuit concret prin sprijinirea femeilor în criza de sarcină, dar şi a copiilor lor.

  

Ieri după amiază, la Protopopiatul Pașcani, a avut loc o conferință cu tema „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”.

La conferință au dat curs mai multe personalități din mediul medical, psihologic, școlar sau chiar religios. Este vorba despre părintele Ioan Gigi Daniel, profesor Maria Osoianu, părintele Ciprian Mînicaru, doctor Maria Ciopraga, profesor consilier școlar Petruța Ciopraga, reprezentanții Consiliului Elevilor și părinți.

Profesorul Maria Osoianu, organizatoarea acestei întruniri, a fost cea care a prezentat programul activității, iar rând pe rând, invitații au susținut un discurs. Părintele Gigi Ioan Daniel a vorbit despre tot ceea ce ține de credință în relația mamă-copil, părintele Ciprian Mînicaru a prezentat misiunea departamentului ProVita și consecințele moral religioase ale avortului, doctorul Maria Ciopraga despre medicina de familie, iar reprezentanții Consiliului Elevilor au vorbit despre importanța unei zile, respectiv „Ziua gestului frumos”.

La finalul activității a avut loc o ședință de dialog între cei de la masa dezbaterii, elevi și părinții prezinți.

Cei prezenți au semnalat faptul că fiecare persoană poate să ajute o femeie în criza de sarcină! Experienţa celor care s-au implicat arată că sprijinul din partea tatălui copilului, a unei prietene, a unui psiholog sau a unui cleric poate face diferenţa între avort şi naşterea copilului. În al doilea rând, societatea, în ansamblu, poate crea instrumente prin care să sprijine femeia în criza de sarcină.

Fără o informare corectă şi fără înfiinţarea la nivel naţional de centre de sprijin a femeilor în criză de sarcină, trauma avortului va afecta în continuare copiii, mamele, familiile şi societatea în general.

Luna pentru viaţă şi Marşul pentru viaţă sunt apolitice şi neconfesionale, dar sunt deschise participării tuturor confesiunilor religioase şi formaţiunilor politice.

Sâmbătă, în Pașcani va avea loc Marşul pentru viaţă. Începând cu ora 15.00, oamenii vor merge prin municipiu în semn de solidaritate cu toate mamele din țară. Acest demers nu promovăm interzicerea legală a avortului şi nici un fel de violenţă împotriva femeii, ci promovăm conştientizarea societăţii şi sprijinirea femeii să nască viaţa pe care o poartă în ea.

{youtube}7aN1fu-4jig{/youtube}

 

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Tabăra de creație din Ruginoasa – o bună alternativă de petrecere a vacanței de vară

Teona Gherasim

Sfânta Liturghie la Mănăstirea Hadâmbu! Astăzi, de Naşterea Maicii Domnului, se sărbătoreşte hramul bisericii alături de zeci de credincioși

Redacția

“Vorbește lemnul”- vernisaj de sculptură la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” (FOTO)

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site