NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Agendă încărcată pentru Coaliţie în toamnă. Care sunt priorităţile Puterii

Tonul discuţiilor despre ceea ce va fi dezbătut şi adoptat cu precădere de Coaliţie în sesiunea din toamnă a fost dat de preşedinta interimară a Senatului, Alina Gorghiu. De altfel, potrivit informaţiilor „Adevărul”, Gorghiu are şanse mari ca în septembrie să fie „unsă” cu puteri depline în fruntea Senatului, în condiţiile în care Nicolae Ciucă pare să o fi reevaluat, după o perioadă în care a avut reticenţă faţă de promovarea fostei preşedinte a PNL în a doua funcţie în stat.

Advertisements

„Aşteptăm de la Guvern acele pachete foarte importante de prioritate zero pentru Parlament”, a precizat Alina Gorghiu, care din start a nominalizat pachetul de legi pe Educaţie – adică iniţiativa pentru învăţământul preuniversitar şi cel pentru universitar, pachetul de legi pe securitate naţională, precum şi legile Justiţiei. „Vom avea legile securităţii naţionale, acel pachet pe legile securităţii naţionale despre care prim-ministrul spunea că vor intra de principiu în Guvern şi vor fi adoptate de Guvern la final de lună august (…) Nouă legi ale securităţii naţionale, nouă legi care au o vechime considerabilă, multe prevederi anacronice şi vrem să le aducem la nivelul anului 2022, ţinând cont de pericolele acestui an, contextul geopolitic în care ne aflăm şi respectând în egală măsură drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Posibilă pată de poluare lângă feribotul italian care a luat foc în apropiere de Corfu

Redacția

Rareş Bogdan, critici pentru ministrul Sănătăţii: A fost mai atent la sondaje decât la pandemie

Redacția

Sorin Grindeanu: Nu mă interesează nicio funcţie. România are acum nevoie de soluţii, nu de o nouă împărţire pe sub masă a ciolanului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site