NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Aeroportul Brașov ar putea deveni operațional din luna iunie 2023 / Se ia în calcul  un trafic de 300.000 de pasageri pe an

Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav ar putea deveni operațional din iunie 2023, a anunțat vineri, directorul general al ROMATSA, Adrian Cojoc. Anterior, se vehicula data de 1 noiembrie 2022 pentru operaționalizarea primului aeroport din România construit de la zero în ultimii 50 de ani, informează Brașov.net.

Printre factorii care contribuie la decalarea termenului de operaționalizare a aerportului s-ar număra posibile întârzieri în livrarea echipamentelor de radionavigație. Președintele Consiliului Județean Brașov Adrian Veștea estimează că până la finalul lunii octombrie vor fi livrate la Brașov toate componentele.

Investiția totală în Aerportul Internațional Brașov – Ghimbav s-ar ridica la 120 de milioane de euro, conform unor cifre publicate în presa locală.

Şeful administraţiei judeţene Brașov a precizat că primul aeroport nou din România, de după anul 1974, va fi al treilea din punct de vedere al dimensiunii terminalului, după Aeroportul «Henri Coandă» şi cel din Cluj – Napoca.

Advertisements
Advertisements
  

De asemenea, aeroportul din Brașov va fi primul din țară care va utiliza un turn virtual.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Statul New York ar putea folosi Garda Naţională pentru a înlocui lucrătorii din sectorul medical nevaccinaţi împotriva Covid-19

Redacția

Ciolacu, despre auditul de la Ministerul de Finanţe: „ Nu e un avertisment către Florin Cîţu. Întotdeauna după alt mandat se face audit”

Redacția

ANALIZĂ Război total în interiorul Coaliţiei. Cine pierde şi cine câştigă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site