RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

AEGEK TAHAL atacă iar contractul încheiat cu fostul DAC pentru programul ISPA

Directorul Prest Serv Apă Pașcani (PSA), Ioan Prisecaru, a fost în această săptămână la Ministerul de Finanțe cu scopul de a da explicații cu privire la contractul încheiat cu Aegek Tahal de către minister, privind Programul ISPA.

 

 În anul 2004 Aegek Tahal a încheiat un contract cu Ministerul de Finanțe pentru executarea unor lucrări pe Programul ISPA, având ca beneficiar la acea vreme Direcția Apă Canal (DAC), actuala societate PSA. Pentru că nu a respectat graficul de lucrări, la inițiativa directorului Prisecaru, Ministerul de Finanțe a reziliat contractul și a solicitat desemnarea prin licitație a unei alte firme constructoare. „În luna decembrie 2006 trebuiau executate o serie de lucrări. Pentru că nu au respectat graficul, am mers la Ministerul de Finanțe și am cerut rezilierea contractului cu ei. Nu se putea crea blocaj pe partea de lucrări. La vremea respectivă, Aegek Tahal tot invoca motive de genul că pe tronsonul de execuție a lucrărilor s-au găsit niște bombe din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și că se creează un pericol pentru angajați. S-a adus o firmă care a făcut o expertiză, unde au asigurat faptul că nu mai sunt probleme, și tot nu au respectat graficul. Acum, firma își cere niște drepturi de la Ministerul de Finanțe și am fost chemat ca să dau un explicații cu privire la problemele care au fost în perioada respectivă. Practic, am fost ca un arbitraj între Ministerul de Finanțe și Aegek Tahal. Noi, cei de la Prest Serv Apă nu avem nimic de pierdut pe neînțelegerile lor. Cât au executat din lucrări au primit bani. Restul nu știu ce mai cer”, a declarat directorul Prest Serv Apă Pașcani, Ioan Prisecaru.

  

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

65 de ani, vârsta standard de pensionare pentru bărbaţi şi femei; stagiul minim de cotizare contributiv va fi de 15 ani!

Redacția

Locuri de parcare scoase la licitație în orașul Târgu Frumos

Marius Parteni

Consilierii locali aşteaptă avizul părinţilor de a majora cuantumul contribuţiei pentru întreţinerea copiilor ce beneficiaza de serviciile Creșei Nr.1 Paşcani

Răzvan Grecu
Încarcă...