NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Adunarea Generală a ONU. Aurescu: 4 milioane de tone de cereale au tranzitat România

Ministrul român de externe a amintit, la reuniunea informală a miniștrilor de Externe ai UE, de sprijinul acordat de România Ucrainei în ceea ce privește exportul de cereale.

Bogdan Aurescu FOTO Mediafax

Bogdan Aurescu a participat la reuniunea informală a miniștrilor de Externe UE. Foto: Mediafax

Ministrul afacerilor externe a participat luni, 19 septembrie 2022, la reuniunea informală a miniștrilor de externe din statele membre ale UE, organizată în marja săptămânii la nivel înalt a celei de-a 77-a Sesiuni a Adunării Generale a ONU (AG ONU).

  

Miniștrii de externe UE au abordat subiectul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și gestionarea efectelor globale ale acesteia și au urmărit coordonarea eforturilor UE și ale statelor membre în demersurile diplomatice de combatere a narativului rus care vizează statele terțe afectate de consecințele războiului din Ucraina, potrivit MAE. 

Advertisements

Ministrul român de externe a informat în legătură cu evoluțiile recente în sprijinul acordat de România în exportul de cereale din Ucraina prin porturile românești, amintind că circa 4 milioane de tone au tranzitat deja România.

Advertisements

De asemenea, ca parte a acțiunilor complexe desfășurate de România în sprijinirea gestionării crizelor multidimensionale care afectează Ucraina și Republica Moldova,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Reacții la declarațiile lui Călin Georgescu despre Zelea Codreanu și Ion Antonescu: ”AUR, grupare extremistă și antisemită/ O eroizare a liderilor fasciști, politică extremistă/ Un partid politic are oficial azi misiunea reabilitării Mișcării Legionare”

Redacția

VIDEO: Cum este readusă natura la viață de izolarea oamenilor. Delfinii s-au întors in Italia

Redacția

Florin Cîţu: Voi cere în coaliţie un act normativ care să taie accesul firmelor ruseşti la fonduri europene şi orice altă formă de finanţare din taxele românilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site