NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ministerul Fondurilor Europene anunță că a virat ajutorul pentru rechizite, de 500 de lei, pentru aproape 100.000 de copii din familii defavorizate

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) anunţă că a virat, luni, ajutorul de 500 de lei pentru 97.888 de copii eligibili din familii defavorizate care deţineau carduri din anul şcolar precedent. Banii vor putea fi folosiţi pentru achiziţia de îmbrăcăminte şi rechizite. Cardurile pentru noii beneficiari vor fi emise şi încărcate în cursul lunii octombrie.

”Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a virat astăzi sumele reprezentând ajutorul pentru îmbrăcăminte şi rechizite pentru 97.888 de beneficiari cu carduri deja existente, preşcolari şi elevi din familii defavorizate. Astfel, începând de mâine, sprijinul de 500 de lei va ajunge pe cardurile realizate special pentru acest program”, a transmis, MIPE, luni seară, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat suma totală virată beneficiarilor este de 48,9 milioane lei.

Advertisements

”Pentru copiii din medii defavorizate, accesul la educaţie este esenţial pentru a se putea încadra, ca adulţi, pe piaţa muncii, însă de cele mai multe ori condiţiile materiale în care trăiesc îi expun riscului de abandon şcolar. Ajutorul pentru rechizite şi îmbrăcăminte acordat preşcolarilor şi elevilor vulnerabili şi în acest an şcolar reprezintă, pentru mulţi dintre ei, şansa de a merge în continuare la şcoală. Mă bucur că am reuşit să facem astăzi plăţile pentru aproape 100.000 de elevi, care vor putea utiliza sprijinul în cursul acestei săptămâni. În anul şcolar 2022-2023, peste 300.000 de copii din medii defavorizate vor primi cei 500 de lei, datorită Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate”, a precizat ministrul Marcel Boloş.

Advertisements
  

continuare pe www.g4media.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ziua Europeană a Limbilor sărbătorită la Colegiul Tehnic CF Unirea

Oana Cordoneanu

S-au afisat listele cu beneficiarii Gradatiilor de Merit

Redacția

Trupa de teatru „Millo” pe podium, la concursul „La Curțile Hârlăului”

Redacția
Încarcă...