NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Administratorul public se plângea de salariul din Primărie, dar a câștigat 116.878 lei în 2013! Secretarul Zuzan cel mai bine plătit din administrația locală!

Competiția pentru deținerea puterii în Primăria municipiului Pașcani dintre administratorul public Gică Zanet și secretarul Mircea Zuzan este binecunoscută de opinia publică.

Ceea ce nu se știa foarte bine este cu cât sunt plătiți aceștia pentru munca prestată în folosul comunității. Conform declarațiilor de avere, Zuzan câștigă la limită competiția privind cine are cel mai mare salariu în Primărie, însă o pierde la mare diferență pe cea a veniturilor totale.

Gică Zanet nu are terenuri, dar a declarat că deține două apartamente unul în Pașcani (77mp) și altul în Iași (52 mp). El are contractat un împrumut în bancă în valoare de 60.000 de euro scadent în 2023. Acesta a câștigat de la Primărie în 2013 suma de 71.232 de lei, și suma de 2.646 din indemnizațiile de membru în consiliile de administrație ale regiilor și societăților din subordinea Primăriei. La toate aceste venituri se adaugă și dividentele de la SICME SRL în valoare de 43.000 de lei, dar și salariul soției, director adjunct la Școala Iordache Cantacuzino, în valoare de 33.835 de lei.

Nici acesta nu are declarată mașină, cea cu care se deplasează fiind probabil a firmei Sicme SRL. Și Gică Zanet se află într-un conflict de interese deoarece firma la care este acționar majoritar a avut relații comerciale cu instituțiile din subordinea Consiliului Local. Spre exemplu numai la Spitalul municipal Pașcani, Zanet a declarat că are un contract, pe o perioadă de 8 luni, în valoare de 65.653 lei, sumă din care probabil i s-au plătit acele dividente.

Per total familia administratorului public a avut în 2013 venituri în valoare totală de  150.713 lei, adică 12.600 lei pe lună. Reamintim că în urmă cu câteva zile Gică Zanet s-a plâns că salariul său la Primărie este foarte mic, deși într-un an de zile veniturile sale totale au fost de 116.878 lei!

Mirea Zuzan este cel mai bine plătit angajat al Primăriei municipiului Pașcani în anul 2013 cu suma de 71.924 de lei, devansându-l astfel pe Gică Zanet cu 692 de lei și având salariul aproape dublu față de primar și viceprimar. Secretarul municipiului și-a mai rotunjit veniturile în 2013 cu suma de 10.889 din indemnizațiile de membru în consiliile de administrație de la spital și regiile și societățile comerciale din subordinea Consiliului Local.

Zuzan se poate lăuda că este și un bun agricultor obținând în 2013 din vânzare de produse agricole suma de 11.500 de lei, iar din subvenția APIA suma de 2.800 lei. La toate aceste venituri s-a adăugat și pensia soției în valoare de 18.215 lei. Per total familia secretarului a avut venituri în 2013 de 114.717 lei, adică 9560 lei/lună, iar veniturile individuale ale lui Zuzan au fost de 96.502 lei. Menționăm că secretarul mai are și un depozit bancar în valoare de 30.000 de lei.

La bunuri imobile Zuzan a declarat că deține patru terenuri dintre care 2 intravilane în Pașcani  în suprafață totală de 0,74 ha, unul forestier la valea Seacă în suprafață de 1,12 ha și unul agricol, în coproprietate, la Miroslovești, în suprafață de 3,26 ha. Secretarul mai deține 2 case una în Pașcani (120 mp) și una în Miroslovești, coproprietate, (70 mp).

Nici acesta nu are mașină în proprietate, cel mai probabil cea pe care o conduce fiind în leasing.

 

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Ce spune ApaVital despre relaţia cu abonaţii din Paşcani

Ema Roman

Cârpirea de primăvară a drumurilor judeţene, aproape două milioane de euro

Redacția

“Locomotivele și vagoanele sunt atât de vechi încât nu mai pot fi reparate sau modernizate”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site