RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Administratoarea firmei de artificii de la Colectiv, găsită decedată

Administratoarea firmei care a organizat show-ul pirotehnic în urma căruia s-a produs tragedia din Clubul Colectiv a fost găsită decedată în locuința sa, potrivit  unor surse judiciare citate de Mediafax. În 2019 s-a dat o primă sentință în dosar. Daniela Niță primise cea mai mare sentință: 12 ani și 8 luni de închisoare.

64 de oameni au murit în urma incediului de la Colectiv.

Daniela Niță a fost găsită decedată în locuința sa, urmând ca IML să efectueze autopsia pentru a stabili cauza decesului, potrivit surse citate judiciare Mediafax.

Publicatia Libertatea spune că pe corpul femeii nu s-au găsit urme de violență.

  

În decembrie 2019, Tribunalul București a pronunțat un prim verdict în dosarul ”Colectiv”. Daniela Niță, cea care deținea firma de artificii, a primit cel mai mare sentință: 12 ani și 8 luni de închisoare. Ea a fost acuzată inclusiv de distrugere de probe.

Fost primar al sectorului 4, Cristian Piedone a fost condamnat în primă instanță la 8 ani și 6 luni de închisoare, fiind acuzat de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Cei trei patroni ai clubului bucureștean au fost condamnați fiecare la câte 11 ani și 8 luni.

In dosar au mai fost condamnați doi pompieri, care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale, dar și funcționari din Primăria condusă de Piedone la acea vreme.

Judecarea apelului în dosar e programată pentru sfârșitul lunii septembrie.

64 de persoane care se aflau la un concert al trupei Goodbye to Gravity în clubul Colectiv au murit din cauza incendiului produs de la artificii.

La 28 martie 2016, a fost înfiinţată Asociaţia Colectiv GTG 3010, cu scopul de a lupta pentru drepturile tuturor celor afectaţi de tragedie, pentru răniţii şi familiile tinerilor dispăruţi.

europa fm

Related posts

Proiect: Angajaţii care nu folosesc voucherele de vacanţă ar putea primi bani sau tichete de masă

Redacția

Ștrandul municipal a adus în această vară încasări la bugetul local de 56.000 lei

Oana Cordoneanu

Un fost jurnalist pășcănean le solicită aleșilor locali să modifice o clauză din contractul de închiriere a locuințelor de tip ANL!

Răzvan Grecu
Încarcă...