RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Acuzații la adresa Maternității Cuza Vodă – Prof. univ. dr. M Onofriescu neagă acuzațiile și atrage atenția asupra informațiilor false din online

Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi internează toate persoanele chiar dacă sunt suspecte de a fi infectate cu SARS COV 2.

Precizarea a fost făcută de prof. univ. dr. Mircea Onofriescu în urma apariţiei pe o reţea de socializare a unei postări care reclama faptul că o gravidă în trimestrul al treilea nu a putut să se interneze în Maternitatea Cuza Vodă din cauza pandemiei de COVID 19:

”Este o afirmație total greșită și eronată. La Maternitatea Cuza Vodă din Iași, pe timpul pandemiei s-au făcut internări. În fiecare zi au fost câte 20 – 25 de nașteri, între ele și la persoane suspecte COVID. Am avut chiar și cazuri COVID pozitive. Este absolut necesar ca toți cei care sesizează existența unor informații false să raporteze rețelelor de socializare faptul că aceste informații sunt total eronate.”

Pe de altă parte, prof. univ. dr. Mircea Onofriescu a spus că în această perioadă de pandemie, purtarea măştii şi distanţarea măştii sunt reguli care trebuie respectate pentru a stopa numărul de îmbolnăviri, iar informaţiile false care apar pe reţelele de socializare, legate de acest subiect, ar trebui controlate şi restricţionate:

  

”Este absolut necesară purtarea măștii în spațiile închise, dar și păstrarea distanței. Este îngrijorător faptul că la mare sau în alte zone turistice lumea inconștientă participă la evenimente și nu respectă regulile de distanțare socială. Aceste informații total greșite care circulă pe internet ar trebui cenzurate de cei care au o minimă responsabilitate legată de utilizarea acestor rețele sociale.”

RADIO IASI

Related posts

Situație îngrijorătoare la Pașcani! Medicii de la Spitalul Municipal se confruntă cu un număr mare de persoane cu probleme psihice

Răzvan Grecu

Vot final: medicamentele expirate şi cele neutilizate se consideră deşeuri periculoase

Redacția

Coadă de zeci de persoane la triajul făcut în cortul de la Spitalul Muncipal Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...