RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Actualitatea TV face treaba primarului: dezbatere publică organizată pe tema noilor contracte de furnizare a serviciilor de apă-canal de către ApaVital Iași!

Actualitatea TV și NewsPascani.com vor încerca împreună cu președinții de asociații de proprietari/locatari, reprezentanții Primăriei și ApaVital, dar și cu publicul interesat, să lămurească problema semnării noilor contracte cu furnizorul ieșean de apă-canal.

Acesta din urmă a anunțat zilele trecute că nu vor semna contracte cu utilizatorii individuali, în cazul condominiilor (blocurilor) ci doar cu asociațiile de proprietari/locatari sau cu persoana mandatată de cetățeni acolo unde nu există astfel de structuri.

  

Operatorul a mai transmis populației că au termen 30 de zile pentru a semna contractele în forma comunicată, în caz contrar se va sista furnizarea de apă și canal. Toate acestea în condițiile în care creditul prin care s-a modernizat aducțiunea cu apă și stația de epurare este plătit din bugetul local, adică din taxele și impozitele pășcănenilor.

Temele supuse dezbaterii sunt legalitatea măsurilor impuse de noul operator raportate la Constituția României, Legea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare nr. 241/2006, republicată în 2013 și Regulamentul de funcționare al ApaVital Iași.

Întâlnirea va avea loc marți 8 iulie 2014, de la ora 18.30 în sediul Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu”. Deoarece întâlnirea va fi înregistrată video în vederea difuzării pe programul local Actualitatea TV, accesul în sală se va face până la ora 18.20.

Menționăm că în mod normal asocierea în ARSACIS și delegarea serviciului de apă canal către ApaVital Iași ar fi trebuit să fie hotărâtă în urma consultării cetățenilor prin referendum.  Principiul consultării cetățenilor în soluționarea problemelor de interes deosebit este consacrat în art. 2 și 3 din legea 215/2001. Un astfel de referendum nu ar fi costat municipalitatea decât tipărirea buletinelor de vot întrucât se putea suprapune cu alegerile pentru Parlamentul European.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Lecție pentru Pantazi și consilierii PSD: CJ Iași a blocat majorarea prețului apei. Șeful ApaVital:”Domnii primari au spus să creștem prețul” (VIDEO)

Marius Parteni

Bodoașcă și Rățoi vor fi managerii unor proiecte finanțate prin PNRR

Răzvan Grecu

Partidele politice, instituțiile publice și societăți comerciale, printre marii debitori ai RAGCL Pașcani (DOC)

Marius Parteni
Încarcă...