RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Slujbă și depuneri de coroane la statuia lui Ștefan cel Mare din centrul Municipiului. Autoritățile locale dezinteresate de eveniment (FOTO)

Astăzi, 2 iulie, la împlinirea a 510 ani de când marele voievod Ştefan cel Mare a trecut în nemurire, Organizația PNL Paşcani a organizat un eveniment solemn începând cu ora 10.00. Este vorba despre o slujbă ținută de patru preoți pășcăneni asistați de către membrii Asociației Tinerilor Ortodocși din municipiu și de depuneri de coroane.

 

Deși liberalii au trimis invitații atât autorităților locale cât și celorlalte partide politice din Pașcani pentru a fi prezente la acest eveniment, nimeni nu a fost interesat să depună vreo coroană sau pur si simplu să asiste la ceremonie.

  

Despre eveniment ne-a vorbit și președintele organizației PNL Pașcani, Petrică Dascălu.

”Astăzi, 2 iulie 2014 se împlinesc 510 ani de la trecerea în neființă a marelui domnitor și sfânt, Ștefan cel Mare. Organizăm cea de-a doua ediție în memoria marelui voievod. Această statuie cât și soclu au fost construite de către familia Enea și pe această cale țin să îi mulțumesc pentru efortul depus”, a declarat Petrică Dascălu, președintele organizației PNL Pașcani. 

Și vicepreședintele PNL Pașcani, Neculai Enea a vorbit cu reporterii noștri. El a povestit cum această statuie a stat abandonată zeci de ani la Serele Pașcaniului, iar în mandatul fostului primar, Grigore Crăciunescu, ea a fost amplasată în centru orașului. Mai mult, soclul a fost făcut de către Neculai Enea din surse proprii.

”Suntem la a doua ediție a comemorării domnitorului Ștefan cel Mare, acțiune pe care organizația PNL Pașcani o desfășoară împreună cu mulți pășcăneni care au fost alături de noi. Am invitat la această acțiune și oficialitățile administrației locale însă nu au putut participa din diferite motive pe care nu le știm, însă ne bucurăm că avem alături de noi pășcăneni, tineri, preoți de la parohiile din municipiul nostru”, ne-a declarat Neculai Enea, vicepreședinte al organizației PNL Pașcani.

Părintele Dumitru Cristea a ținut la finalul evenimentului o cuvântare. El a adus cuvinte de laudă la adresa fostului voievod, a cărui canonizare spune că a fost făcută târziu în anul 1992, deoarece lupta pe care el a dus-o în slujba credinței merita mult mai multă atenție.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Lista celor 19 țări care vor putea trimite turiști în Grecia din 15 iunie. România se află printre ele

Redacția

Românii pot face donaţii pentru Ucraina direct în platforma Ghişeul.ro, fără autentificare

Redacția

Spitalul Municipal de Urgență își pregătește rezervele de medicamente și materiale sanitare pentru anul 2013

Oana Cordoneanu
Încarcă...