RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Actuala fază a operaţiunii terestre a Israelului în Gaza s-ar putea încheia în ianuarie – oficiali americani

Statele Unite se aşteaptă ca actuala fază a operaţiunii terestre a Israelului în Gaza, care vizează extremitatea sudică a fâşiei, să mai dureze câteva săptămâni înainte ca Israelul să treacă, posibil în ianuarie, la o strategie de intensitate mai mică, hiper-localizată, care să vizeze în mod restrâns anumiţi militanţi şi lideri Hamas, au declarat pentru CNN mai mulţi oficiali de rang înalt ai administraţiei de la Washington, potrivit News.ro.

Dar, în timp ce războiul intră pe acest nou teren, Casa Albă este profund îngrijorată de modul în care se vor desfăşura operaţiunile Israelului în următoarele săptămâni, a declarat un oficial de rang înalt al administraţiei americane.

Statele Unite au avertizat ferm Israelul, în cadrul unor conversaţii „dure” şi „directe”, că Forţele de Apărare Israeliene (IDF) nu pot reproduce genul de tactici devastatoare pe care le-a folosit în nord şi trebuie să facă mai mult pentru a limita numărul victimelor civile, au spus sursele CNN.

SUA au transmis Israelului că, pe măsură ce opinia mondială se întoarce din ce în ce mai mult împotriva operaţiunii sale terestre, care a ucis mii de civili, timpul pe care Israelul îl are la dispoziţie pentru a continua operaţiunea în forma sa actuală şi pentru a menţine un sprijin internaţional semnificativ se diminuează rapid.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Digisport: Momentul în care Georgina Rodriguez a încetat să se mai vadă cu Cristiano Ronaldo

Redacția

Ovidiu Burcă, neputincios după al treilea eșec la rând suferit de Dinamo

Redacția

Deputat PNL: România riscă să piardă bani din PNRR pentru Transporturi, Energie şi Mediu, pentru că nu a adoptat Strategia privind calitatea aerului

Redacția
Încarcă...