RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

„Am făcut un pas istoric”. O biserică din Chișinău a aderat la Mitropolia Basarabiei

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Chișinău a părăsit Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, și a aderat la Mitropolia Basarabiei. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Constantin Olariu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Basarabiei, care a precizat că aderarea a avut loc săptămâna trecută.

„(…) Da, este adevărat. Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae“ a aderat la Mitropolia Basarabiei, biserică care a aparținut Mitropoliei Basarabiei încă de la reactivarea ei. După trecerea la cele veșnice a părintelui Petrache, prin anumite mijloace neortodoxe, a fost pusă abuziv în cadrul Mitropoliei Moldovei. Dar astăzi s-a creat această îndreptare și a aderat la Mitropolia Basarabiei”, a spus Constantin Olariu.

Ioan Marian, protopop de Orhei, responsabil de aderarea la Mitropolia Basarabiei, a salutat decizia consiliului parohial al bisericii.

„Dreptate istorică! Biserica „Sfântului Ierarh Nicolae” de pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău, a revenit în cadrul Mitropoliei Basarabiei! Felicitări acestei frumoase comunități românești, consiliului parohial și clericilor protopopul Storoja Petru, protopopul Eugen Maznic, protopopul Radu Storoja Diac. Rotari Marcel! Mare binecuvântare este ca frații să fie împreună”, a spus protopopul într-un mesaj pe pagina lui de Facebook.

  

„(…) Am făcut un pas istoric!

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

​Facebook și Instagram riscă să fie suspendate în Europa, în lipsa unui nou acord UE-SUA de transfer de date (raport Meta)

Redacția

Alexandru Rafila vrea ca deciziile în pandemie să fie luate de Ministerul Sănătății, care lucrează “ca o anexă a unei structuri”, dar nu a discutat cu Raed Arafat, motivând că acesta “este plecat din țară”

Redacția

Feroviarii italieni intră în grevă națională. MAE român a emis o atenționare de călătorie

Redacția
Încarcă...