RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Activități pentru prevenirea și limitarea infectării cu SARS-CoV 2

În perioada 2 – 3 octombrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate în cele două zile au participat peste 600 de politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi Autoritatea Naţională pentru Protectia Consumatorului.

Astfel, au fost verificate 112 societăți comerciale şi au fost verificate 50 de mijloace de transport, fiind legitimate 209 persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 11.700 de lei, dintre care 55 pentru nerespectarea măsurilor de proetcţie individuală,  iar 28 conform Legii nr. 61/1991.

  

Exemple:

1. Un bărbat a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o piaţă din municipiul Iaşi.

2. Un bărbat a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce conducea un microbuz de transport persoane, pe DJ 249 A.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Related posts

Metoda “Accidentul” a făcut ravagii în weekend la Pașcani. O tânără a predat unui necunoscut un colet cu 150.000 lei. Altă familie a sunat la Poliție

Marius Parteni

Acțiune comună cu polițiștii din Republica Moldova, într-un dosar de contrabandă cu țigarete (Foto-Video)

Redacția

Razie în Paşcani! 72 de sancţiuni în valoare de peste 19.000 lei

Ema Roman
Încarcă...