NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Acţiunea pentru verificarea autovehiculelor care desfăşoară activităţi în regim „taxi” sau „şcoala” la final

La data de 06.08.2014, poliţiştii Biroului Rutier au desfăşurat o acţiune în trafic, împreună cu reprezentanţii RAR, pe raza judeţului Iaşi, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, monitorizarea şi fluidizarea traficului rutier, precum şi pentru verificarea modului de desfăşurare a transportului în regim taxi şi a autovehiculelor destinate efectuării orelor de conducere în cadrul şcolilor de şoferi.


         În urma acţiunii desfăşurate în data 06.08.2014, au fost controlate 149 auto echipate taxi şi 57 auto care desfăşoară activităţi în regim „şcoala”, au fost aplicate 115 sancţiuni contravenţionale, dintre care 102 şoferilor care desfăşoară activităţi de transport persoane în regim taxi şi 13 pentru lipsa dotărilor specifice la autovehiculele care desfăşoară activităţi în cadrul şcolilor de şoferi.

         Spre exemplu, a fost depistat B. Bogdan, de 28 ani, din municipiul Paşcani care conducea un autoturism  în regim de taxi pe str. Moldovei din municipiul Paşcani fără a avea atestat taxi. A fost sancţionat contravenţional conform art. 102 alin.1 pct. 5 din OUG 195/2002 R.

 De precizat este faptul că nu au fost constatate defecţiuni tehnice la sistemul de frânare al auto controlate, fiind constatată o singură defecţiune la sistemul de direcţie al unui auto echipat „şcoala”. De asemenea, nu au fost constatate abateri privind neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi autovehiculelor, fiind aplicată o singură sancţiune unui şofer care conducea un taxi pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Ce a decis Curtea de Apel Iași în cazul profesorului Angheluș

Oana Cordoneanu

„Prevenit în vacanță”, o campanie educativ-preventivă organizată în Tabăra Muncel

Diana Marcu

Traficul de droguri va fi pedepsit mai dur

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site