RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EducațieSocial

Absolvenţii de liceu sau facultate nu mai sunt interesaţi să se înscrie la şomaj

Absolvenţii de liceu sau facultate nu mai sunt interesaţi să se înscrie la şomaj, deoarece primesc foarte puţini bani. Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Neamţ spune că legislaţia în domeniu nu este actualizată, transmite corespondenta RRA, Gianina Buftea:

Un absolvent de liceu sau de facultate primeşte de la stat ca ajutor financiar aproape 300 lei.

Având în vedere acest indicator foarte mic care abia acum a început un mecanism de indexare şi a ajuns la 598 lei, ajutoarele de şomaj sunt foarte mici, deci, e singura ţară europeană în care pierderea de venit a unui om care s-a asigurat pentru şomaj este dramatică. Asta înseamnă pe şleau că sistemul de asigurări de şomaj în România public nu funcţionează”. Adrian Chirilă, director A.J.O.F. Neamț.

Conform legislaţiei absolvenţii de liceu sau de facultate pot beneficia de indemnizaţie de şomaj dacă se înregistrează la agenţie în 60 de zile de la terminarea cursurilor. Aceştia trebuie să aibă cel puţin vârsta de 16 ani, iar indemnizaţia de şomaj se acordă pentru o perioadă de şase luni şi reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare.

  

http://www.radioiasi.ro/stiri/regional/absolventii-de-liceu-sau-facultate-nu-mai-sunt-interesati-sa-se-inscrie-la-somaj/

Related posts

Schimbarea ce priveşte toate cadrele didactice: despre ce e vorba!

Redacția

UPDATE: Profesorul de la Şcoala Gâşteşti găsit beat la ore a fost suspendat din funcţie

Marius Parteni

355 de burse pentru elevii pășcăneni

Oana Cordoneanu
Încarcă...