RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

A murit Ana Stark-Stănişel, triplă campioană mondială cu naţionala României de handbal

Triplă campioană mondială cu echipa naţională de handbal a României, Ana Stark-Stănişel a decedat la vârsta de 89 de ani, a anunţat, marţi, CS Rapid Bucureşti, club cu care a câştigat în cariera sa Cupa Campionilor Europeni.

“Ne-a părăsit legendara Ana Stark-Stănişel, una dintre cele mai valoroase handbaliste din istoria Rapidului şi a României. Anunţul decesului a fost făcut de fratele Anei Stark-Stănişel: ‘Sora mea m-a rugat să scriu aceste rânduri şi vă mulţumeşte pentru urările de sănătate din ianuarie 2024, cand a împlinit 89 de ani. Vă doreşte în continuare mult succes. A fost până la sfârşitul vieţii o rapidistă’. Dumnezeu s-o odihnească. Condoleanţe familiei!”, se menţionează în anunţul CS Rapid publicat, marţi, pe pagina oficială de Facebook.

Născută la Hărman, lângă Braşov, în 1935, Ana Stark a făcut parte din cea mai prolifică generaţie a handbalului feminin din istoria României şi a Rapidului. Ea are în palmares 4 titluri naţionale cu Rapid, în 1961, 1962, 1963 şi 1967, plus două Cupe ale României cucerite în 1956 şi 1961. Tot cu Rapid a devenit campioană europeană intercluburi în 1964, când a cucerit Cupa Campionilor Europeni.

Ana Stark-Stănişel este triplă campioană mondială cu naţionala R

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Just Stop Oil: Protestatarii care au vizat celebra pictură „Fata cu cercel de perlă”, condamnați la două luni de închisoare

Redacția

Web2Print București: Soluții personalizate pentru compania ta

Redacția

Sindicaliștii afirmă că Termoenergetica riscă să intre în insolvență înainte de sezonul de iarnă / Burduja: Intrarea în incapacitate de plată ar conduce la imposibilitatea prestării acestui serviciu

Redacția
Încarcă...