NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi l-a executat pe Zuzan, după ce a fost ajutat să ajungă primar. Secretarul exclus din Consiliile de Administrație!

Disputa dintre tabăra primarului și secretarul Mircea Zuzan a mai înregistrat astăzi un episod. Edilul șef a girat execuția publică a secretarului de către consilierii PSD, funcționarul căruia îi datorează mandatul câștigat în urma alegerilor locale din anul 2012.  

 
Secretarul Primăriei nu a fost validat în funcția de membru al nici unui Consiliu de Administrație, asta deși se afla pe lista cu candidații selectați în urma concursului organizat de firma care s-a ocupat de recutarea persoanelor pentru Prest Serv Apă, RAGCL și Eco Salubritate. Aceeași soartă au avut-o Georgeta Sandu, directorul RAGCL, Ioan Prisecaru – director PSA și Răzvan Gheorghică. Șefii celor două regii au mari șanse să fie înlocuiți și din funcțiile deținute la nivel de unități la ora actuală.  

Contrele între consilierii PSD și secretar au apărut în ședința de astăzi când a fost făcut anunțul de către Mircea Zuzan că proiectele privind validarea membrilor din cele trei Consilii de Administrație nu au viza de legalitate.

  

„Trebuie mai întâi realizate contractele de mandat cu membrii consiilor, prin care să fie stabilite obiectivele și criteriile de performanță. Poate vor exista persoane care nu vor dori să le încheie”, a subliniat secretarul Zuzan.

Primarul a sărit ca ars când a aflat că acele proiecte nu sunt complete și nu au viză de legalitate. Atât de tare a fost afectat încât a susținut că la Pașcani „ar trebui să mai funcționeze o altă Primărie pe lângă actuala, ca problemele să își găsească rezolvare”.

Secretarul Zuzan:”Materialele au venit după apariția convocatorului”

Discuțiile au degenerat, unele dintre ele fiind chiar atacuri la persoană.

„Propun să nu mai fie purtător de cuvânt al Consiliului Local. Ce, nu știați că încasează banii? Este sfidare ce face cu noi”, a spus consilierul Pleșca. Secretarul i-a răspuns:„Vorbește o persoană care în celelalte mandate nu se vedea în sală”.

Zuzan a explicat că proiectele de pe ordinea de zi sunt incomplete. Mai mult, materialele ar fi trebuit transmise după apariția convocatorului. Faptul că pe ordinea de zi au ajuns proiecte incomplete este vina primarului Dumitru Pantazi, în calitatea sa de inițiator.

„Materialele au fost transmise după apariția ordinei de zi. Mai mult, aceste materiale ar fi trebuit realizate de aparatul de specialitate al primarului. Poate și firma care s-a ocupat de selectarea candidaților trebuia să vină cu propuneri pe marginea acestor subiecte”, a subliniat secretarul Primăriei. 

 
Pantazi a părut fără reacție, dar și-a vărsat nervii pe funcționari, susținând că nu a fost informat că trebuia să facă aceste lucruri. Cum primarul s-a blocat în discuția cu secretarul, în susținerea sa a sărit consilierul Vasile Pleșca.„Votăm astăzi componența, după care aprobăm într-o ședință viitoare contractul de mandat. Dacă vor exista nemulțumiți își vor da demisia. De asemenea eu propun ca indemnizația unui membru să nu fie mai mare decât a unui consilier local”, a spus Pleșca. 

Consilii de Administrație incomplete. Iată lista celor votați de plen

Pe marginea acestor discuții s-a trecut la votarea membrilor în Consiliile de Administrație. Votul consilierilor prezenți a fost exprimat în secret. În urma numărării voturilor exprimate de către cei 15 consilieri, iată rezultatele:

Pentru Consiliul de Administrație al RAGCL Pașcani candidații cu cel mai mare punctaj au obținut: Georgeta Sandu – 3 voturi, Sorin Năcuță – 13, Mircea Zuzan – 2 voturi, Gelu Nedelcu – 10 voturi și Dumitru Isticioaia (din partea ANAF) – 10 voturi. Menționăm că la acest proiect de hotărâre consiliera Gabriela Nedelcu nu a participat la vot.În cazul Prest SERV APA SA candidații care au obținut cel mai mare punctaj au primit următoarele voturi: Mircea Zuzan – 1 vot, Adriana Dondaș – 12, Iulian Moraru – 11, Vasile Aparaschivei – 12 și Ioan Prisecaru – 1 vot.La Eco Salubritate situația a stat astfel: Eduard Dumea – 14 voturi, Răzvan Gheorghiu – 2, Mircea Zuzan – 1, Daniela Marcovschi – 12, Iulian Moraru – 11 voturi.  

Toți membrii care au primit minim zece voturi au fost confirmați membri în Consiliile de Administrație ale regiilor subordonate. Ceilalți nu vor face parte din noile consilii. Indemnizația unui membru în Consiliul de Administrație va fi de 720 lei brut, atât cât încasează un ales local. Consilierul PP DD Ioan Danu a propus ca în primele șase luni de activitate membrii să nu încaseze indemnizații, inițiativa neavând succes. De la ședința Consiliului Local de astăzi au lipsit Ioan Ioniță, Neculai Enea și Dorin Nechifor, primii foști viceprimari în legislativul trecut, iar celălalt administrator public. 

   
Primar fără strategie

Dumitru Pantazi demonstrează prin jocul de astăzi că este un primar fără curaj. Reforma administrativă de care vorbea în campania electorală, se realizează până acum prin puterea votului consilierilor din partid și nu pe baza unor inițiative clare. De asemenea reorganizarea societăților din subordine se realizează tot prin votul grupului de consilieri PSD.

Decizia este riscantă, mai ales în cazul secretarului Mircea Zuzan, cel care în campania electorală de anul trecut a fost unul din combatanții lui Grigore Crăciunescu, contracandidatul lui Dumitru Pantazi. Este de așteptat ca acesta să atace deciziile Consiliului Local de astăzi, iar în viitor să manifeste ostilitate față de inițiativele primarului, așa cum s-a întâmplat și în mandatul fostului edil.     

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

       

Advertisements

Related posts

Şefii Primăriei sporesc măsurile de igienizare a oraşului, dar apelează şi la conştiinţa civică a cetăţenilor

Ema Roman

Asfaltări pe E85, de la „castelul de apă” până la Moțca

Redacția

Primăria întârzie lucrările la terenul de rugby, din zona vale!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site