RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

O doctorită şi-a dat în judecată instituţia la care lucrează pentru că şefii i-au tăiat bani din salariu

Funcţionarul, medic veterinar la DSV, e nemulţumit că a fost sancţionat cu reducerea salariului pentru două luni.

Elena Negru lucrează la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor în funcţia de consilier superior. Femeia a fost sancţionată de superiori acum un an, atunci când i s-a redus cu 5%, pentru două luni, salariul. Pedeapsa a fost acordată după ce consilierul ar fi încălcat fişa postului. 

  

„Dna dr. Negru Elena a încălcat îndatoririle de serviciu cu privire la obligaţia de monitorizare a modului în care se realizează supravegherea sanitar-veterinară pentru bolile infecto contagioase specifice şi de mare difuzibilitate, indatorirea de gestionare a focarelor de anemie infecţioasa ecvină (a cailor – n.r.) inclusiv a dosarelor AIE, îndatorirea de monitorizare a conduitei de combatere şi de prevenire a extinderii bolii AIE, obligaţia de monitorizarea activităţilor de stingere a focarelor, şi obligaţia dispunerii măsurilor de restricţii ce se impun“, se arată în decizia de sancţionare. 

Concret, Negru ar fi sancţionat contravenţional un alt medic fără a respecta metodologia. Doctoriţa a fost nemulţumită de sancţiunea primită şi a contestat în instanţă pedeapsa. 

Judecătorii de la Tribunal i-au respins cererea, însă, recent, Negru a formulat apel, procesul urmând a se relua, din toamnă, la Curtea de Apel Iaşi. „Reclamanta consideră motivarea deciziei de sancţionare ca fiind netemeinică şi lipsită de fundament legal, textele de lege invocate au suferit o interpretare proprie a membrilor comisiei de disciplină, motivaţia deciziei de sancţionare este insuficient explicitată“, se mai arată în motivarea primei sentinţe, referitor la susţinerile doctoriţei Negru.

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

COVID: Stocul de remdesivir este pe sfârșite. Cepoi îndeamnă la vaccinare antigripală

Redacția

Orarul de zbor la Aeroportul Iași. Lista curselor din următoarea săptămână spre toate destinațiile

Redacția

Iași – Bruxelles, prima destinație din prima zi în care aeroporturile din România intră în spațiul Schengen

Redacția
Încarcă...