NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

7 pacienți nevaccinați, în stare gravă în secția ATI de la Spitalul Municipal Pașcani. Noul purtător de cuvânt al unității îndeamnă populația la vaccinare!

Situație îngrijorătoare în Secția ATI Covid de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani. Gheorghe Carp, noul purtător de cuvânt al unității medicale, medic specialist pe Anestezie și Terapie Intensivă, a prezentat un scurt bilanț, la prima întâlnire cu reporterii Actualitatea Tv, NewsPașcani.com și NewsFm.

Sunt șapte pacienți în stare critică în Secția ATI Covid, alți 3 confirmați pozitiv în izolatorul Compartimentului de Primiri Urgențe, ce așteaptă eliberarea unui loc la ATI, iar alte 4 persoane așteaptă rezultatul testului.

„În momentul de față în Terapia Intensivă a Spitalului Municipal Pașcani sunt șapte pacienți confirmați cu Covid, cu vârste cuprinse între 44 și 88 de ani. Aș vrea să pun accentul pe faptul că toți acești pacienți sunt într-o stare foarte gravă, toți sunt nevaccinați, unii au și alte boli și avem și pacienți nevaccinați care nu au alte boli asociate. Toți sunt pe ventilație noninvazivă și în plus în momentul de față în urgență sunt alți trei pacienți cu test pozitiv, care așteaptă eliberarea unui loc de Terapie Intensivă, plus alți patru pacienți care sunt cu teste în așteptare dar care sunt și aceștia pozitivi”, ne-a declarat medicul Gheorghe Carp, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.

Reprezentantul unității medicale îndeamnă populația să se vaccineze și să respecte mesajul autorităților. El a mai făcut apel la cetățeni să se gândească și la personalul medical, care este în linia întâi și face față din ce în ce mai greu cazurilor cu care se confruntă.

  

„Mesajul meu este de îndemnare către vaccinare. Să ne informăm din surse sigure, să nu mai credem orice mesaj care nu are în spate o bază științifică, să respectăm toate regulile date de autorități, în sensul de păstrarea măștii, de păstrarea distanței sociale. Nerespectarea acestora duce automat la creșterea numărului cazurilor. În jur de 90-95% din persoanele care iau boala nu ajung să fie spitalizate. Este singura metodă prin care ne putem proteja și putem să încheiem această pandemie. Sistemul medical este depășit de numărul mare de cazuri. Încercăm să facem tot ce putem pentru pacienți avem toate medicamentele conform protocolului, dar nu mai avem locuri în Terapie Intensivă și în spital, și nu doar noi la Pașcani, ci această problemă este la nivel național”, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Gheorghe Carp, medic ATI, activează la Spitalul Munical Pașcani de aproximativ un an jumătate, dar de doi ani jumătate face gărzi. De săptămâna trecută este purtător de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență Pașcani. 

Advertisements

Related posts

Bântuie rujeola, oreionul, rubeola! APEL către părinţi să-şi vaccineze copiii

Redacția

Fetiţă de 4 ani opărită cu lapte

Marius Parteni

Noile reguli pentru tratarea pacienților cu COVID: folosirea testelor rapide la unitățile de primiri urgențe, trimiterea acasă a pacienților cu forme ușoare

Redacția
Încarcă...