NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Misterele „Lacului fără fund” din Munţii Buzăului: drumul-capcană de sub lac ar fi înghiţit întreaga armată germană în timpul războiului

Undeva, în inima Munţilor Siriu, cerul se oglindeşte într-un lac legendar. De ochiul de apă ascuns privirilor curioşilor se leagă poveşti despre care oamenii locurilor spun că au un sâmbure de adevăr. Lacul Vulturilor, format la peste 1.400 de metri altitudine, se află într-o zonă puţin cunoscută de turişti, cu peisaje sălbatice.

  

Lacul Vulturilor sau ”Lacul fără fund” se găseşte pe partea estică a versantului Mălâia, la altitudinea de 1.420 metri, în Munţii Siriului. Este un lac periglaciar, aflat pe suprafaţa comunei Chiojdu, judeţul Buzău. Drumul din Chiojdu până la ”Lacul Vulturilor” are 27 de kilometri. Îl poţi parcurge pe jos, în şase ore sau, dacă ai maşină de teren puternică, în aproape trei ore poţi ajunge pe creste. Drumul este accidentat şi pune la grea încercare maşinile.

Trebuie să fii atent la marcaje, pentru că poţi oricând să pierzi drumul, prea puţin umblat. Către creste copacii se răresc şi ţi se arată privirii culmile dezgolite în toată splendoarea lor. Drumul trece prin Poarta Vânturilor, locul unde se întâlnesc curenţii de aer puternici de pe toate crestele.

Citiți articolul integral peAdevărul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Suferi de frig? Cele mai frecvente greşeli pe care le facem pentru a ne încălzi

Redacția

Cinci mituri false despre bateria telefonului mobil

Redacția

Ponta: „Cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispuşi, şi la propriu şi la figurat, să calce pe cadavre”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site