NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Opt persoane au murit de gripă în prima săptămână din februarie

Opt persoane au murit din cauza gripei în prima săptămână din februarie, potrivit datelor comunicate, joi, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

  

 

La Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) au fost comunicate, în săptămâna 1 – 7 februarie, opt decese datorate virusului gripal AH1 şi a infecţiilor respiratorii severe. Acestea s-au înregistrat fie la vârste extreme (copil în vârstă de o lună), fie la persoane care aveau condiţii medicale pre-existente şi care nu erau vaccinate gripal.

Numărul total de decese cu virus AH1 este de nouă, potrivit CNSCBT.

Activitatea gripală evoluează cu intensitate medie, în focare locale (Bucureşti), dar sunt şi cazuri sporadice în unele judeţe, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptămâna precedentă, dar încadrându-se în intervalul aşteptat.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, IACRS şi pneumonii) a fost de 91.127, cu 14.5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent, când au fost 106.551, şi cu 1.7% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (89.591).

Citiți articolul integral pe Gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Raport: Colectiv a fost renovat cu alte materiale decât cele cerute de patroni

Redacția

O echipă de astronomi condusă de o româncă a descoperit o exoplanetă similară cu Terra

Redacția

Sunteţi de acord să plătiţi tratamentul, dacă nu participaţi la programele de prevenţie?

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site