RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

200 de dosare penale și 400 de oameni cercetați pentru vaccinare fictivă. Baciu: „Este un gest imoral și incalificabil”

Polițiștii români investighează 400 de persoane pentru emitere ori utilizare de certificate de vaccinare fictive. Sunt nu mai puțin de 200 de anchete pe rol în acest moment.

Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Lucian Bode, la o videoconferinţă convocată de premierul Florin Cîţu. Ministrul Bode a spus că structurile MAI desfăşoară mai multe acţiuni pentru combaterea infracţiunilor legate de adeverinţele/certificatele false de vaccinare, potrivit unui comunicat de presă al ministeerului.

Scopul acestor acţiuni este să limiteze la minimum posibil practica utilizării adeverinţelor sau certificatelor de vaccinare false, prin care sunt puşi în pericol toţi cei din jur.

„Este un gest imoral și incalificabil pentru cei acceptă așa ceva, din rândul personalului medical. Este dezonorant pentru profesie, este dezonorant pentru tine ca persoană și nu aș vrea să cred că sunt persoane care fac chestia asta pentru bani”, a spus la Digi24 Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

  

„Aș vrea să atrag atenția pentru cei care încearcă să-și procure un certificat digital – sistemele care generează aceste certificate îi vor identifica mai devreme sau mai târziu. Este un sistem în care sunt mai multe puncte în care este verificată autenticitatea, inclusiv la punctele de trecere a frontierei”, a adăugat el.

Baciu a amintit că cei care nu vor să se vaccineze au posibilitatea să facă un test COVID-19.

digi24

Related posts

Nelu Tătaru: relaxarea cvasi-totală nu se poate produce când avem transmitere comunitară accentuată și regulile nu sunt respectate

Redacția

Un angajat al Spitalului de Urgență Pașcani a murit după ce a ieșit de la serviciu

Răzvan Grecu

Guvernul prelungește starea de alertă cu 30 de zile, din 15 octombrie. Lista măsurilor obligatorii în vigoare

Redacția
Încarcă...