NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

16 cadavre în această dimineață, în morga Spitalului Municipal de Urgență Pașcani. Informații utile pentru aparținători

Un număr de 16 cadavre, aparținând unor persoane care s-au stins din viață în ultimele cinci zile la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, se aflau în această dimineață în morga unității medicale. Medicul Gheorghe Carp, purtător de cuvânt al unității medicale, spune că șase dintre decese au survenit săptămâna trecută, joi și vineri.

8 dintre persoanele decedate au fost internate infectate cu Covid-19, dar nu erau vaccinate. În această dimineață, aparținătorii celor decedați au început să ridice din corpurile neînsuflețite, pentru a le înmormânta. O problemă care a dus la această situație a fost probabil și lipsa informațiilor. Medicul Gheorghe Carp crede că unii aparținători nu au știu că puteau solicita și în zilele de weekend corpurile celor dragi care au decedat. Au fost și cazuri ale unor familii care se aflau în izolare și nu avea cine să se prezinte pentru a ridica cadavrul.

În aceste cazuri cei care solicită să ridice o persoană decedată trebuie să prezinte o dovadă din care rezultă că este rudă, iar mai apoi sunt parcurse celelalte etape: eliberarea certificatului constatator și cel deces, nu înainte ca familia să fie întrebată dacă nu dorește efectuarea necropsiei.

Se pot solicita și prin intermediul adresei de email actele ce trebuie completate, care ulterior vor fi retrimise unității medicale. Adresa de email este spitalulmunicipascani@yahoo.com.

  

Purtătorul de cuvânt al unității, care este medic pe secți ATI, spune că vaccinarea este soluția pentru a combate virusul.

Advertisements

Related posts

OMS: Redemsivirul nu scurtează perioada vindecării de covid-19

Redacția

Triajul pacienților se face în funcție de 5 coduri de urgență în UPU

Redacția

Un spital din Iaşi este cu un pas înaintea cancerului de sân

Redacția
Încarcă...