RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Trei dintre directorii unor unități de învățământ din Pașcani renunță la funcții. Surprize după prima probă a examenului scris, pentru postul de director și director adjunct!

În data de 15 octombrie a avut loc proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Iași, sesiunea 2021. Trei dintre directorii aflați în funcții nu s-au mai înscris.

Este vorba despre Daniela Simion, director al Școlii ”Iordache Cantacuzino”, Gheorghe Spiridon, director Liceului Economic ”Nicolae Iorga” și Corina Ciopraga, director adjunct Colegiul Tehnic CF” Unirea” Pașcani.

Daniela Simion, a fost director timp de peste 17 ani de zile a unității de învățământ, în timp ce Gheorghe Spiridon 24 de ani. Ambii au susținut că au făcut un pas în spate pentru a lăsa loc unor persoane mai tinere, dar și că își doresc să se bucure în liniște de ultima perioadă de activitate.

Proba interviu și prezentarea proiectului de management sunt programate pentru luna noiembrie. Mandatele noilor directori și directori adjuncți vor începe cu luna ianuarie 2022.

  

În urma probei scrise, din informațiile obținute de reporterii NewsPascani.com, în unitățile școlare din municipiu se înregistrează următoarea situație.

La Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” Pașcani, de proba scrisă au trecut Mihai Frăsilă și Radu Ardeleanu. Genoveva Șerban, actualul director nu a obținut notă de trecere, din informațiile pe care le are NewsPascani.com. La liceul Teoretic ”Miron Costin”, Mihaela Anușca și Elena Dăscălița, cele care conduc astăzi unitatea de învățământ, merg în etapa finală.

Daniela Orașanu, actualul director al Colegiului Tehnic CF ”Unirea” și Marius Puțintelnicu, merg și ei la proba interviu a concursului. La Liceul Economic ”Nicolae Iorga” au note de trecere: Angelica Blagoci, actual director adjunct, Mariana Gurzun și Ema Neculăieș.

La liceul Tehnologic ”Mihai Busuioc” Elena Panțiru, actual director și Mihaela Pușcașu, vor susține proba interviu.   

Eugenia Nour, actualul director adjunct, și Ionuț Mocanița, sunt candidații calificați de la Școala ”Iordache Cantacuzino”.  

Monica Pleșcan, actual director, și Laura Maftei, sunt candidații de la școala Gimnazială Gâștești, Cătălin Condrea, actual director și Gabriela Nedelcu, la Școala Specială.

Related posts

Noi discipline opţionale, propuse de Ministerul Educaţiei

Redacția

Schimbari de directori in scolile din judet

Redacția

Budăi, întrebat de unde vor fi luați banii pentru salariile majorate ale profesorilor: “Să ajungem la rectificare”

Redacția
Încarcă...